Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Σάρωσε ο Κασσελάκης, σε δεύτερο γύρο με την Αχτσιόγλου

21:52 17/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, με ποσοστό 45,47% και δεύτερη αναδείχθηκε η Έφη Αχτσιόγλου με 36,21%.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα και με καταμετρημένες 100.000 ψήφους, όπως ανακοίνωσε  ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 45,47% και ακολουθεί η Εφη Αχτσιόγλου στο 36,21%. Τρίτος

ο Νίκος Παππάς με 8,64%, τέταρτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 8,4% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1,28%.

Στον δεύτερο γύρο λοιπόν, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, θα κριθεί το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με συμμετοχή ασφαλώς του κ. Κασσελάκη, ο οποίος έδειξε εντυπωσιακή δυναμική στις σημερινές κάλπες, και της πρώην υπουργού Εργασίας που καλείται να… κάνει την ανατροπή.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ακόμα και των στελεχών του κόμματος, η συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πλησιάζοντας και ενδεχομένως ξεπερνώντας τις 152.000 πολιτών που είχαν συμμετάσχει στις τελευταίες προεδρικές εκλογές του κόμματος, τον Μάιο του 2022.

Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης.
Υ. Γ. Θεωρώ αυτονόητο ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) September 17, 2023

.

Εξαιτίας μάλιστα της αυξημένης συμμετοχής, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής την παράταση της διαδικασίας εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον μέχρι τις 9:00 το βράδυ.

Αργότερα, και λόγω της μεγάλης συμμετοχής και της ουράς που σχηματίζονταν έως και μετά τις 21:00 σε αρκετά εκλογικά κέντρα, αποφασίστηκε νέα παράταση έως ότου ψηφίσουν όλοι όσοι περιμένουν ακόμη στα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Δρόσος, μέχρι τις 19:30 είχαν ψηφίσει περίπου 130.500 άτομα και 1.100 άτομα από το εξωτερικό. Ανέφερε ακόμη ότι περίπου 35.000 ήταν τα νέα μέλη που γράφτηκαν για να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είχαν τυπωθεί 120.000 φάκελοι και 240.000 ψηφοδέλτια, παρόλα αυτά τυπώθηκαν και νέα ψηφοδέλτια σήμερα, καθώς η χθεσινή εκτίμηση της Κουμουνδούρου ήταν για 80.000 συμμετέχοντες. 

Τσίπρας: «Βιάστηκαν όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα»

Μετά από μία παρατεταμένη απουσία από την κεντρική πολιτική σκηνή και πιο εκκωφαντική από τις εσωκομματικές διεργασίες της Κουμουνδούρου, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σήμερα στην περιοχή της Πλάκας προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη του διαδόχου του στο τιμόνι του κόμματος.

 Ψήφισε στην Πλάκα ο Αλέξης Τσίπρας«Βιάστηκαν όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα»

Αφού ψήφισε, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι «σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους μαζικό παρών, μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στην κάλπη, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ».

 Οι δηλώσεις των υποψήφιων

 

Η κινητικότητα ανά την Ελλάδα

Η αθρόα συμμετοχή στη σημερινή ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα στο Αλιβέρι Εύβοιας, τις Συκιές Θεσσαλονίκης, τη Σπάρτη και σε μεγάλα εκλογικά τμήματα της Αττικής, όπως το Χαλάνδρι και τη Νέα Σμύρνη, ο αριθμός των ψηφισάντων να ξεπερνά εκείνους που είχαν προσέλθει στις εσωκομματικές εκλογές το 2012, από τις οποίες αναδείχθηκε νικητής ο  Αλέξης Τσίπρας

Στη Θεσσαλία η συμμετοχή έφτασε τις 5.500, δηλαδή έχουν ψηφίσει περισσότεροι από την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα τον Μάιο του 2022, ενώ στον Παλαμά, όπου η Κουμουνδούρου δεν έστησε τελικά κάλπες, έγινε αποδέκτης παραπόνων για την μη λειτουργία εκλογικών τμημάτων.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η συμμετοχή στη Θεσσαλία είναι ποσοστιαία όσο στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή δεν υπολείπεται του πανελλαδικού μέσου όρου, παρά τις καταστροφές του Daniel.

Keywords
Αναζητήσεις
ekloges-syriza-afximeni-i-symmetochi---paratasi-eos-tis-1000-se-polles-kalpes.htm
Τυχαία Θέματα