Ρίχνει αυλαία απόψε η ΔΕΘ – Υποτονική η κίνηση λόγω των φυσικών καταστροφών

16:51 17/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Στην σκιά των φυσικών καταστροφών σε Θεσσαλία και Έβρο και της κλειστής έως το απόγευμα της Παρασκευής εθνικής οδού «κλείνουν» απόψε οι πύλες της 87ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τους εκθέτες και την διοίκηση της έκθεσης η κίνηση ήταν υποτονική, ενώ κάποια προϊόντα όπως το τσίπουρο της Λάρισας δεν έφτασαν ποτέ στην Θεσσαλονίκη. Μοναδική θετική πτυχή είναι το γεγονός πως έγιναν όλα τα επιχειρηματικά ραντεβού μεταξύ επιχειρηματιών από την Ελλάδα

και την Βουλγαρία που ήταν και τιμώμενη χώρα.

Ο Χρυσοβαλάντης Γούναρης παραγωγός του παραδοσιακού χαλβά Φαρσάλων προσπάθησε μέσα στις λάσπες να φορτώσει το εμπόρευμα του για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και να στήσει τον πάγκο του στην 87η ΔΕΘ. Αν και τα κατάφερε το μυαλό του ήταν πίσω στην πατρίδα του και τους ανθρώπους που δοκιμάζονται στον Θεσσαλικό κάμπο.

«Μετά βίας ήρθαμε από Γρεβενά, τα καταφέραμε και ήρθαμε. Θέλαμε να δώσουμε το παρών. Ο κόσμος ήταν λίγο μαγκωμένος», όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Γούναρης, εκθέτης-παραγωγός χαλβά Φαρσάλων.

Σύμφωνα με τους εκθέτες η κίνηση στην φετινή έκθεση ήταν υποτονική. Οι φυσικές καταστροφές στην Θεσσαλία και τον Έβρο, το κλείσιμο της εθνικής οδού αλλά και οι διαδηλώσεις είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που μειώθηκε η προσέλευση κατά τουλάχιστον 30% σε σχέση με άλλες χρονιές.

«Έχουμε 380 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λείπει το τσίπουρο από τη Θεσσαλία, δεν μπόρεσαν οι άνθρωποι να έρθουν. Τα ραντεβού με τους Βούλγαρους επαγγελματίες εκτελέστηκαν όλα. 1000 ραντεβού ενώ είχαμε 60 βουλγάρικες επιχειρήσεις, δεν είχαμε ακυρώσεις, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτές τις συνθήκες η επισκεψιμότητα ήταν μειωμένη», σύμφωνα με τον Κυριάκο Ποζρικίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ.

Τις επόμενες ημέρες και πέσει η αυλαία για την 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα γίνει ολοκληρωμένος απολογισμός, με την ελπίδα ότι την επόμενη χρονιά το κλίμα θα είναι διαφορετικό.

Keywords
Αναζητήσεις
richnei-avlaia-apopse-i-deth--ypotoniki-i-kinisi-logo-ton-fysikon-katastrofon.htm
Τυχαία Θέματα