Ένωση Σούπερ Μάρκετ: Μόνο 1 στις 5 εταιρίες πήρε πίσω τις ανατιμήσεις σε τιμές προϊόντων

15:59 13/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας(ΕΣΕ), Αριστοτέλη Παντελιάδη, παρά τις όποιες κυβερνητικές εξαγγελίες για καταπολέμηση της ακρίβειας, από τις 10 Ιανουαρίου και μετά, σε αναλογία κωδικών, υπολογίζεται ότι μόνο 1 στις 5 εταιρίες πήρε πίσω τις ανατιμήσεις που είχε δρομολογήσει.

Μιλώντας στο περιθώριο της έκθεσης HoReCa 2024, ο Α. Παντελιάδης δήλωσε πως μέχρι στιγμής περί τους 8-10 προμηθευτές έχουν «παγώσει» τις ανατιμήσεις που προωθούσαν στους ανατιμημένους τιμοκαταλόγους που είχαν αποστείλει

και δεν είχαν περάσει ακόμα στις τελικές τιμές.

Στην προσπάθεια της να βάλει «φρένο» στην ακρίβεια, η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει τρίμηνη απαγόρευση των προσφορών για όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε ανατιμήσεις μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Απόστολος Πεταλάς είχε δηλώσει ότι παρατηρήθηκαν ανατιμήσεις σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, ιδιαίτερα στα τρόφιμα, όπως π.χ. οι χυμοί και ιδιαίτερα ο χυμός πορτοκαλιών.

Το ελαιόλαδο είναι επίσης ένα προϊόν που συνεχίζει να έχει κάποιες ανατιμήσεις, όπως και ορισμένα δημητριακά προϊόντα. Ωστόσο, είχε τονίσει, παρατηρούνται μειώσεις τιμών σε ορισμένα τυροκομικά προϊόντα και σε κάποια άλλα καταναλωτικά προϊόντα.

Keywords
Αναζητήσεις
enosi-souper-market-mono-1-stis-5-etairies-pire-piso-tis-anatimiseis-se-times-proionton.htm
Τυχαία Θέματα