Επάνοδος στο «ρετιρέ» των 1.430 μονάδων στο ΧΑ με Πειραιώς, ΔΕΗ κι ενέργεια

19:59 21/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στα υψηλά επανήλθε η αγορά με μια δεύτερη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση με ικανοποιητικό τζίρο και συνδρομή από blue chips όλων των κλάδων, κυρίως όμως από τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και τις μετοχές των εταιριών ενέργειας, με πρώτη και καλύτερη τη μετοχή της ΔΕΗ, που πλησίασε μεν, αλλά παραμένει κάτω από τα 12 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης επανήλθε στα επίπεδα τιμών της 6ης Μαρτίου, πάνω από τις

1.430 μονάδες. Μεγάλο μέρος των βραχυχρόνιων πωλήσεων έχει ολοκληρωθεί όπως και αρκετές αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, ενώ υπάρχει ρευστότητα και το κλίμα ήταν θετικό στο ΧΑ, αλλά και στο εξωτερικό, όπου αρχίζουν και βλέπουν μειώσεις επιτοκίων, με παράλληλη ήπια προσγείωση.

Στο ΧΑ αρχίζουν και βλέπουν τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν αναδιατάξεις χαρτοφυλακίων, αλλά ο χαρακτήρας του επείγοντος εξέλειπε και οι πωλητές έβγαιναν στα ψηλά, μαζί με τους traders που απόλαυσαν τη λιακάδα.

Η αγορά είχε από την αρχή θετικό πρόσημο και παρέμεινε σε θετικό έδαφος σε όλη τη συνεδρίαση. Άνοιξε πολύ δυνατά (με τη βοήθεια του «μίνι σκουίζ» στη μετοχή της Πειραιώς που διαβάσατε χθες στήλη Sniper) και στα ψηλά κατευθείαν σχεδόν μισή μονάδα κάτω από το πολυετές υψηλότερο κλείσιμο μέχρι τώρα, πέριξ των 1434 μονάδων.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Δείκτης παραμένοντας σε ανοδικό έδαφος οπισθοχώρησε ελαφρά με χαμηλό στις 1.422 μονάδες μέχρι τις 12.30, για να πάρουν και το μήνυμα όσοι δεν είχαν ακόμα αντιληφθεί τι συνέβη. Ακολούθησε ανασύνταξη, τα blue chips προηγήθηκαν και ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό σε ήπια ανοδική κίνηση μέχρι το τέλος και τις παρυφές στα υψηλά της ημέρας. ΔΕΗ, Motor Oil και ΕΛΠΕ, μαζί με τις τράπεζες και την ΕΧΑΕ και ΙΝΤΕΑΛ από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ήταν οι πρωταγωνιστές της συνεδρίασης.

Η μετοχή της Εθνικής ήταν ο τίτλος που επέλεξαν κάποια χαρτοφυλάκια για να κατοχυρώσουν κέρδη ενώ άλλα θεσμικά χαρτοφυλάκια που δεν έχουν από καιρό τραπεζικές μετοχές είναι τώρα ήπιοι αγοραστές στον κλάδο. Συνολικά 68 μετοχές σημείωσαν άνοδο και 40 υποχώρησαν. Οι συναλλαγές έφθασαν τα 131,66 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα 29,27 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο σε αξία σχεδόν όσα όλα τα άλλα μαζί στην Εθνική.

Keywords
Αναζητήσεις
epanodos-sto-retire-ton-1430-monadon-sto-cha-me-peiraios-dei-ki-energeia.htm
Τυχαία Θέματα