Επιφυλακτικοί οι Έλληνες για τον αντίκτυπο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνία

16:53 22/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σύμφωνα με νέα Πανελλαδική Έρευνα της Focus Bari, που συστηματικά παρακολουθεί την σχέση και τις απόψεις των Ελλήνων σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, το 46% είναι επιφυλακτικό απέναντι στη διευρυμένη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, με το 20% να είναι αρνητικό και το 27% θετικό σχετικά με την «επόμενη μέρα» της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μεταξύ του Ιουλίου του 2023 και του Φεβρουαρίου του 2024, η δυσπιστία των Ελλήνων

αυξήθηκε.

Ανάμεσα σε άλλα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα της Focus Bari, η αναλογία των Ελλήνων που έχουν λογαριασμό Chat GPT συνεχώς αυξάνεται, από 21% τον Ιούλιο 2023 σε 30% τον Φεβρουάριο 2024, και χρησιμοποιείται για πλειάδα θεμάτων ενδιαφέροντος, για την εργασία και για τις σπουδές από τους φοιτητές.

Το Chat GPT θεωρείται ένα εργαλείο εύκολο στη χρήση, που γλυτώνει χρόνο και κόπο, οι χρήστες Chat GPT θεωρούν σε μεγάλο βαθμό ότι χρειάζεται προσοχή στον τρόπο χρήσης, καθώς οι απαντήσεις του συχνά είναι απλοϊκές και χρειάζονται επαλήθευση. Σημαντική αναλογία χρηστών φοβάται πως το Chat GPT είναι επικίνδυνο γιατί εμποδίζει την μελέτη, την σκέψη, την ανάπτυξη κρίσης και την εξέλιξη.

Keywords
Αναζητήσεις
epifylaktikoi-oi-ellines-gia-ton-antiktypo-tis-technitis-noimosynis-stin-koinonia.htm
Τυχαία Θέματα