«Έσφιξαν» σε στενά όρια συναλλαγές και διακύμανση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

19:57 26/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε μία συνεδρίαση μικρών συναλλαγών τη Δευτέρα, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε οριακή άνοδο παραμένοντας ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα, ενώ οι περισσότερες μετοχές έκλεισαν ανοδικά, αντιδρώντας σε σχέση με προηγούμενες συνεδριάσεις την προηγούμενη εβδομάδα, όπου οι πολλές μετοχές υποχωρούσαν κι οι λιγότερες σημείωναν άνοδο.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε αυτή τη φορά, σε ακόμα πιο περιορισμένο εύρος τιμών μεταξύ 1.411 και 1.416 μονάδων για να κλείσει τελικά στις 1.414.51 μονάδες. Όλα έγιναν μέσα σε μία διακύμανση 5 μονάδων του Γενικού Δείκτη που αντιστοιχεί ουσιαστικά σε κίνηση 0,35%.

Ο Γενικός

Δείκτης έκλεισε τελικά στις 1.414.51 μονάδες με άνοδο 0,09% και με συναλλαγές κάτω των 70 εκατ. ευρώ, μαζί με τα λιγοστά πακέτα. Έμπειροι αναλυτές εντοπίζουν ότι μαζί με το εύρος της διακύμανσης, αρχίζει τώρα να σφίγγει και ο όγκος συναλλαγών. Η αγορά τηρεί στάση αναμονής γνωρίζοντας ότι έρχεται η διάθεση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και αποφεύγει τις κινήσεις με ρίσκο.

Ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα στην παρούσα φάση όπου έχει βγει ο αέρας, είναι οι πωλήσεις μετοχών. Η μείωση του όγκου και του τζίρου, συνιστά απροθυμία πωλήσεων, παρά τη διάθεση των αγοραστών να στηθούν χαμηλότερα, για να πάρουν μετοχές. Επίσης μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση που έχουν διορθώσει σχετικά στο προηγούμενο διάστημα, αρχίζουν τώρα και ακολουθούν το υπόδειγμα των βαρύτερων τίτλων και αρνούνται να διορθώσουν.

Η αγορά χθες άλλαξε χθες 23 φορές πρόσημο, 12 φορές ανοδικά και 11 φορές αρνητικά. Μεταξύ 13:30 -15:30 στο μέσον της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης σχημάτισε βάση και πέρασε σε θετικό έδαφος για το κλείσιμο. Ο δείκτης FTSE της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ουσιαστικά έμεινε αμετάβλητος μετά τη μικρότερη δυνατή οριακή υποχώρηση 0,01% στις 3.432.29 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε οριακά 0,09% στις 2.399.42 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης πάλι, έκλεισε με μικρή διόρθωση 0,61% στις 1.224.96 μονάδες.

Συνολικά 66 μετοχές έκλεισαν ανοδικά έναντι 52 οι οποίες υποχώρησαν ενώ οι συναλλαγές έφθασαν τα πτωτικών. Οι συναλλαγές έφθασαν τα 69,48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,63 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Ανοδικά έκλεισαν και κράτησαν το θετικό πρόσημο για το Γενικό Δείκτη, οι Coca-Cola, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΔΕΗ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Helleniq Energy, ΤΙΤΑΝΑΣ, ΕΛΠΕ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΕΧΑΕ, Fourlis.

Keywords
Αναζητήσεις
esfixan-se-stena-oria-synallages-kai-diakymansi-sto-chrimatistirio-athinon.htm
Τυχαία Θέματα