Φάκελος POS – Ποιες επιχειρήσεις υποχρεούνται να δέχονται πληρωμές με πλαστικό χρήμα

09:48 16/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για 35 νέους κλάδους που είναι υποχρεωμένοι με τον νέο νόμο να δέχονται πληρωμές με πλαστικό χρήμα. Οι επιχειρήσεις που κατά κύριο λόγο πρέπει να προσέξουν αφορούν τους κλάδους των ταξί, των λαϊκών αγορών και των περιπτέρων. 

Σημειωτέον, ότι οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν κάνει αίτηση για να προμηθευτούν το POS μέχρι τέλος Ιανουαρίου και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να το έχουν στους πάγκους και στα καταστήματα, καθώς από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα θα είναι «τσουχτερά». 

Βασικός

στόχος της Κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, έτσι η χρήση των POS καθίσταται υποχρεωτική, εκτός από τις λαϊκές και τις υπαίθριες αγορές, στα περίπτερα, στα ψιλικατζίδικα, στα καταστήματα επιδιόρθωσης υποδημάτων, στα ταξί, στα θέατρα και στα σινεμά.

Επιπλέον, POS πρέπει να διαθέτουν οι ασφαλιστικοί πράκτορες και οι μεσίτες, oι υπηρεσίες leasing καθώς και τα διαφημιστικά γραφεία. Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν πλέον τις πληρωμές τους σε όλη τη λιανική με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, ενώ επιπρόσθετα γίνεται υποχρεωτική και η χρήση του συστήματος IRIS, δηλαδή η μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών.

Οι νέοι ΚΑΔ

Keywords
Αναζητήσεις
fakelos-pos--poies-epicheiriseis-ypochreountai-na-dechontai-pliromes-me-plastiko-chrima.htm
Τυχαία Θέματα