Γιάννα Ανδρονοπούλου: Ποια είναι η νέα επικεφαλής της Microsoft

10:01 9/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ήταν αρχές Ιουνίου, όταν «έσκασε» στους επιχειρηματικούς κύκλους η είδηση πως ο CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα Θεοδόσης Μιχαλόπουλος θα εγκατέλειπε την Ελλάδα για το

Ηνωμένο Βασίλειο και τη θέση του General Manager, Financial Services της ίδιας εταιρείας. Η αξιοποίηση αυτής της νέας επαγγελματικής ευκαιρίας, επομένως, άφησε «ακέφαλη» τη θέση του CEO της Microsoft, αλλά όχι για πολύ, καθώς επικεφαλής ανέλαβε μια δυναμική γυναικεία παρουσία, όχι άγνωστη στην εταιρεία.

Ο λόγος για τη Γιάννα Ανδρονοπούλου, η ανάληψη των καθηκόντων της οποίας σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Microsoft. Η Γιάννα Ανδρονοπούλου είναι παλιά γνώριμη της εταιρείας, καθώς συνεργάζεται μαζί της ήδη από το 2014, όποτε και είχε αναλάβει να καθοδηγήσει την εταιρεία σε σημαντικές συνεργασίες στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των οποίων είχε αναλάβει τότε η Microsoft. Η προϋπηρεσία της, ωστόσο, σε εταιρείες τεχνολογίας είναι μακρά και ενδιαφέρουσα. Θήτευσε στην Intracom Telecom από το 1994 και μετά, μία εταιρεία στην οποία παρέμεινε για 7 χρόνια, ενώ στο βιογραφικό της περιλαμβάνεται επίσης και η δωδεκαετής θητεία της στην Ericsson Hellas, με τη Huawei Technologies να ακολουθεί, εταιρεία στην οποία παρέμεινε για περίπου τεσσεράμισι χρόνια.  

Όσον αφορά στη Microsoft, στα άμεσα σχέδια της νέας ηγέτιδας, περιλαμβάνεται η περαιτέρω ψηφιακή ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κατά την πρότερη θητεία της, ένα από τα σημαντικότερα έργα που είχε επιδείξει η Γιάννα Ανδρονοπούλου, ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΔΕΗ, η οποία προέβη στην αυτοματοποίηση μεταφοράς δεδομένων από τα πηγαία συστήματά της στο cloud, με την πλήρη αξιοποίηση της προηγμένης τεχνολογίας της Microsoft. Το εν λόγω έργο αφορούσε στη μεταφορά και ενοποίηση των δεδομένων δίχως τη χρήση κώδικα, από τα πηγαία συστήματα της εταιρείας στο Microsoft Azure Data Lake και εν συνεχεία στο Databricks Delta Lake της επιχείρησης.

Μία δυναμική επιχειρηματίας 

Είναι δεδομένο πως πρόκειται για μια ιδιαιτέρως επιτυχημένη επιχειρηματία, εάν ρίξει κανείς μια προσεκτική ματιά στο βιογραφικό της, η οποία πιστεύει σταθερά στη δύναμη της τεχνολογίας. Ειδικότερα, κύρια επαγγελματική πεποίθησή της είναι πως η τεχνολογία βελτιώνει τον κόσμο και αποτελεί βασικό παράγοντα για την επιτυχία μιας επιχείρησης. Θεωρεί επίσης πως η διαρκής μάθηση είναι το άλφα και το ωμέγα για τη διάπλαση ενός χαρακτήρα, πεποίθηση την οποία υιοθετεί στο έπακρο, δηλώνει «πολίτης του κόσμου» και στηρίζει ακράδαντα τη γυναικεία παρουσία στον χώρο του επιχειρείν και της τεχνολογίας. 

Εξάλλου, με την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων της, έρχεται ως εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου στην κορυφή της ηγεσίας ενός από τους σημαντικότερους τεχνολογικούς κολοσσούς στον κόσμο και ιδίως στην Ελλάδα, όπου θα βρίσκεται και η έδρα της.

Keywords
Αναζητήσεις
gianna-andronopoulou-poia-einai-i-nea-epikefalis-tis-microsoft.htm
Τυχαία Θέματα