Γιάννης Διονάτος: Φιλόδοξες προοπτικές γεννά το άνοιγμα προς την Ινδία

10:32 25/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Αναμφίβολα, την επιχειρηματική και οικονομική επικαιρότητα των ημερών επισκίασε η επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδεία πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής, στην Ινδία.

Απώτερος σκοπός είναι η μεγέθυνση του οικονομικού αποτυπώματος της Ινδίας στην χώρα μας, μέσω της σύναψης συμφωνιών συνεργασίας με Ελληνικές επιχειρήσεις, της τοποθέτησης επενδυτικών κεφαλαίων σε τομείς ενδιαφέροντος Ινδικών εταιρειών, αλλά και της καθιέρωσης ενός διαρκώς τροφοδοτούμενου τουριστικού ρεύματος από την Ασιατική χώρα προς την πατρίδα μας.

Μάλιστα,

η Ελληνική αντιπροσωπεία, ποντάροντας -ουσιαστικά- το εκτόπισμα, τη δυναμική, την ευφράδεια λόγου στην Αγγλική, τη δυνατότητα να «αμπαλάρει» σε λίγες λέξεις πολλά νοήματα και στοχευμένα μηνύματα, αλλά και το επικοινωνιακό χάρισμα και πειθώ, του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον «αξιοποίησε» ως αποτελεσματικό… διεμβολιστή στο Ινδικό επιχειρηματικό κοινό.

Που; Σε πλείστες περιστάσεις, μα πρωτίστως στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο “Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects”, που έλαβε χώρα στο Μουμπάι.

Εκεί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός περιέγραψε ξεκάθαρα τους τομείς δυνητικής συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών:

-Τόνισε το γεγονός πως η Ελλάδα αποτελεί γεωγραφικά το φυσικό σημείο εισόδου για τις ινδικές εταιρείες στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ το project IMEC που προωθεί τη συνδεσιμότητα μεταξύ του Ινδο-Ειρηνικού -ειδικά της Ινδίας- και της Ευρώπης, θα οδηγήσει στην Ελλάδα, στα λιμάνια, τα κέντρα logistics, και την εφοδιαστική μας αλυσίδα.

-Άμυνα και νέες τεχνολογίες με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή τα θαλάσσια μη επανδρωμένα σκάφη, που είναι ένα πεδίο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα.

-Ναυτιλία και θαλάσσιες μεταφορές, με την ταυτόχρονη δυναμική ανάδυση των ναυπηγείων μας στο προσκήνιο.

-Φαρμακευτικά προϊόντα και παραγωγή γενόσημων φαρμάκων.

-Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε τράπεζες και ασφάλειες.

-Γεωργία με την απαιτητή μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας.

-Η τεχνολογία, όπου η Ινδία αποτελεί έναν αποδεδειγμένα «φτασμένο» παίκτη της διεθνούς ΙΤ σκηνής.

-Τουρισμός και συμπληρωματικά η αξιοποίηση της χώρας μας ως πολλαπλού πεδίου γυρισμάτων Ινδικών ταινιών και κινηματογραφικής παραγωγής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο νέο τεύχος του Business Voice

Keywords
Αναζητήσεις
giannis-dionatos-filodoxes-prooptikes-genna-to-anoigma-pros-tin-india.htm
Τυχαία Θέματα