Η ΕΕ τονίζει ότι θα στηρίξει την Ουκρανία «για όσο χρειαστεί» – Έχουν δοθεί πάνω από 88 δισ. ευρώ

17:03 24/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ενώ ο πόλεμος μαίνεται, οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζουν πως θα σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας για «όσο χρειαστεί» και επισημαίνουν πως η ΕΕ θα συνεχίσει την ισχυρή και ακλόνητη πολιτική, στρατιωτική, οικονομική, οικονομική, διπλωματική και ανθρωπιστική υποστήριξή της προς την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Σαρλ Μισέλ, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και η Ρομπέρτα Μέτσολα, εκπροσωπώντας τους ηγέτες της ΕΕ, κάνουν λόγο

για «τραγική επέτειο» που συμπληρώνεται σήμερα, δύο χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το αρχικό σοκ της επίθεσης, τη φρίκη των γεγονότων στην Μποροντιάνκα, την Μπούχα, τη Μαριούπολη. Ο ηρωικός ουκρανικός λαός επιδεικνύει σθένος και αποφασιστικότητα υπερασπίζοντας την πατρίδα του και αγωνίζεται για την ελευθερία του και τις κοινές μας ευρωπαϊκές αξίες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποστηρίζει πάντα την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Η παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης πριν από 10 χρόνια σηματοδοτεί την αρχή της συνεχούς επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Περισσότερο από ποτέ, παραμένουμε ενωμένοι και πιστοί στην υπόσχεσή μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί. Η ΕΕ θα συνεχίσει την ισχυρή και ακλόνητη πολιτική, στρατιωτική, οικονομική, οικονομική, διπλωματική και ανθρωπιστική υποστήριξή της για να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί, να προστατεύσει τον λαό της, τις πόλεις της και τις κρίσιμες υποδομές της, να αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα, να φέρει πίσω τα χιλιάδες απελαθέντα παιδιά και να φέρει τον πόλεμο στο τέλος του.

Το  μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ρωσία και οι ηγέτες της θα πληρώσουν ένα αυξανόμενο τίμημα για τις ενέργειές τους. Μαζί με τους εταίρους μας, έχουμε επιβάλει κυρώσεις χωρίς προηγούμενο κατά της Ρωσίας και εκείνων που είναι συνένοχοι στον πόλεμο και παραμένουμε έτοιμοι να αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία να περιορίσει την ικανότητά της να διεξάγει πόλεμο. Κάναμε επίσης τα πρώτα συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση των έκτακτων εσόδων που προέρχονται από ρωσικά ακινητοποιημένα περιουσιακά στοιχεία για τη στήριξη της Ουκρανίας». 

Η επίσημη ιστοσελίδα της Κομισιόν αναφέρει ότι μέχρι τώρα η ΕΕ έχει δαπανήσει περισσότερα από 88 δισεκατομμύρια ευρώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ επισημαίνεται πως υπάρχει δέσμευση για πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων για την περίοδο 2024 – 2027.

Keywords
Αναζητήσεις
i-ee-tonizei-oti-tha-stirixei-tin-oukrania-gia-oso-chreiastei--echoun-dothei-pano-apo-88-dis-evro.htm
Τυχαία Θέματα