Γιάννης Διονάτος: Λίγοι, μικροί και ξένοι περί πάρτης!

10:24 11/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο αείμνηστος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, όταν είχε ερωτηθεί σχετικά με τον ορισμό της έννοιας του πατριωτισμού, είχε απαντήσει: «Πατριωτισμός είναι η ιδεολογική εκδήλωσις της πίστεως αυτής ταύτης της εθνικής συνειδήσεως προς εαυτήν. Κατ’ άλλον, η συνείδησις ενός ατόμου ότι ανήκει εις ένα Έθνος – Πατρίδα».

Σύμφωνα με το «Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας», του καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη ως εθνικισμός ορίζεται η «υπερβολική και αποκλειστική προσήλωση προς την ιδέα τού έθνους και των εθνικών ιδεωδών, με κύριο χαρακτηριστικό τη διάκριση των εθνών σε ανώτερα και κατώτερα και τη διάθεση επιβολής

των πρώτων στα δεύτερα (πβ. λ. σοβινισμός, πατριωτισμός)».

Διάβασε εδώ την Business Voice του Σαββάτου

Πως ονομάζεται, όμως, όταν κάποιος που πρεσβεύει (στη θεωρία και κατ’ επίφαση μόνο) τον «πατριωτισμό», δηλώνει «προοδευτικός», ωστόσο θέτει πάνω ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ συμφέρον, κάθε μικροπολιτική επιδίωξη και όφελος ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ της ίδιας του της πατρίδας, προβάλλοντας και προωθώντας ακραία όσο και αυταπόδεικτα ψεύδη;

Μόνο και μόνο προκειμένου να στηρίξει το αφήγημά του, απολαμβάνοντας το 15λεπτο της δημοσιότητας σε αμφιβόλου αξίας, ηθικής και ουδετερότητας ΜΜΕ.

Ας μην προχωρήσω σε χαρακτηρισμούς, παρότι 3-4 γεννώνται άμεσα από την απλή και μόνο αναφορά των δεδομένων.

Ο λόγος, φαντάζομαι πως το έχετε αντιληφθεί, δεν είναι άλλος από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Διάβασε εδώ την Business Voice του Σαββάτου

Ψήφισμα, το οποίο είναι απόλυτα καταδικαστέο από μέρους κάθε συνειδητοποιημένου, ρεαλιστή και ουδέτερου παρατηρητή των εντός των συνόρων πραγμάτων, ο οποίος καταγράφει μια αξιοσημείωτη εξέλιξη του ΣΥΝΟΛΟΥ των πολιτικών, δράσεων και δεδομένων από μέρους των Ελληνικών κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, δίχως να παραγνωρίζονται και οι υπαρκτές αδυναμίες και αστοχίες.

Βέβαια, εξετάζοντας εάν υφίσταται κάποια χώρα όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά στον κόσμο ολόκληρο, η οποία να έχει ποιήσει εν σοφία, αρμονία και απόλυτη ισορροπία το κράτος δικαίου, εκεί, σίγουρα δεν θα προκρίνει παραδείγματα όπως λ.χ. η Βόρειος Κορέα, η Βενεζουέλα και οι λοιπές… δημοκρατικές δυνάμεις της Αριστεράς. 

Διάβασε εδώ την Business Voice του Σαββάτου

Ούτε, φυσικά, οι υπερ τσέπης αγωνιζόμενες ΜΚΟ και οι όψιμοι συνοδοιπόροι και προασπιστές των «καλών και συμφερόντων» τους. Πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων…

Άξιος ο μισθός σας. Και η χλεύη μας!

Διάβασε εδώ την Business Voice του Σαββάτου

Keywords
Αναζητήσεις
giannis-dionatos-ligoi-mikroi-kai-xenoi-peri-partis.htm
Τυχαία Θέματα