Γιάννης Πανούσης: «Ανησυχώ ιδιαίτερα για την ποιοτική μετεξέλιξη στην εγκληματικότητα των ανηλίκων»

06:46 5/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

«Πέρασε» από την πολιτική, καθώς διετέλεσε Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε σε σύγκρουση με ιδεοληψίες και κομματικές «αγκυλώσεις» και πλέον δεν θέλει καμία «ανάμειξη».

Τόνισε πάντως, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ότι «οι τοξικές αντιπαραθέσεις στην πολιτική σκηνή της χώρας μας δεν βοηθάνε. Αυτή την στιγμή χρειάζεται μια εθνική

συνεννόηση και μετά βλέπουμε, δεν βοηθάει κανέναν η πόλωση».

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα των ανηλίκων, που παρουσιάζει έξαρση στις μέρες μας, τόνισε ότι τον ανησυχεί ιδιαίτερα η «ποιοτική αναβάθμιση», που σημειώνεται στην παραβατικότητα των ανηλίκων στη χώρα μας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πανούσης, οι ανήλικοι επηρεάζονται αρνητικά από την αυξανόμενη ενδοοικογενειακή βία, από την ανεξέλεγκτη κατάσταση στα σχολεία, αλλά και από το διαδίκτυο και τα social media. «Οι ανήλικοι μιμούνται ακραίες συμπεριφορές ενηλίκων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε με έμφαση ότι το ζήτημα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με αυστηροποίηση των ποινών, αλλά με «διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των αρμοδίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΣΤΟ GOVNEWS.GR

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα