Η Cisco απολύει 4.000 εργαζόμενους

17:16 15/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Cisco Systems, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη τεχνολογίας ψηφιακών επικοινωνιών, ανακοίνωσε πως θα απολύσει το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, δηλαδή περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους. Παράλληλα, μείωσε τον ετήσιο στόχο των εσόδων της, καθώς η εταιρεία περιηγείται σε μια δύσκολη

οικονομική περίοδο.

Θα επιβαρυνθεί με δαπάνη 800 εκατ. δολαρίων για τις απολύσεις προ φόρων που θα αποτελείται από αποζημιώσεις και άλλα έξοδα και αναμένεται να αναγνωριστεί η πλειοψηφία των επιβαρύνσεων στο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2025.

Οι μετοχές της Cisco υποχώρησαν περισσότερο από 5% σε διευρυμένες συναλλαγές την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

«Συνεχίζουμε επίσης να βλέπουμε μειωμένη ζήτηση από τους πελάτες μας που παρέχουν υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και καλωδιακής τηλεόρασης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Charles Robbins.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η ζήτηση για τα προϊόντα της Cisco θα παραμείνει υπό πίεση, καθώς οι πελάτες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών περιορίζουν τις δαπάνες, δίνοντας προτεραιότητα στην εκκαθάριση των πλεοναζόντων αποθεμάτων τους σε εξοπλισμό δικτύωσης.

Εν τω μεταξύ, η Cisco εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη και στη συνεργασία με τη Nvidia για την ενίσχυση της ανάπτυξης της. Ο διευθύνων σύμβουλος Charles Robbins δήλωσε ότι η Nvidia, ανοίγει νέα καρτέλα συμφώνησε να χρησιμοποιήσει το ethernet της Cisco με τη δική της τεχνολογία που χρησιμοποιείται ευρέως στα κέντρα δεδομένων και στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 85.000 υπαλλήλους, σχεδίαζε απολύσεις και αναδιάρθρωση για να επικεντρωθεί σε τομείς υψηλής ανάπτυξης.

Keywords
Αναζητήσεις
i-cisco-apolyei-4000-ergazomenous.htm
Τυχαία Θέματα