Η Pony & Jigger φιλοδοξεί να βάλει την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη των αποσταγμάτων!

11:00 14/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Όταν οι ξένοι ακούνε για ελληνικό απόσταγμα, ο νους τους πάει στο ouzo και το tsipouro. Κάποιοι όμως επιχειρηματίες σκέφτονται πολύ διαφορετικά: Δύο εξαιρετικά έμπειροι μπάρμεν, ο Βασίλης Ρούσσος και ο Γιάννης Πέτρος Πετρής, εδώ και λίγα χρόνια έχουν κάνει το επόμενο -παράλληλο- βήμα στις καριέρες τους, ξεκινώντας την εταιρεία Pony & Jigger, η οποία ειδικεύεται στα Premium αποστάγματα. Με πολλά ταξίδια, σεμινάρια και σπουδές

στην πλάτη τους, είδαν από νωρίς πως ο χώρος έχει τεράστιο περιθώριο για επαγγελματισμό και αφοσίωση και την έφεραν στην βραδινή Αθήνα.

Τα ποτά της Pony & Jigger φτιάχνονται στην Αττική, ενώ το design που υπογράφει ο Μάνος Τζοβολάκης, εισάγει ένα μοντέρνο ελληνικό ύφος μακριά από τα κλισέ του ’60 που πονάνε την αισθητική μας. Ας αφήσουμε όμως την εισαγωγή για να ακούσουμε τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστές: Τον Γιάννη Πέτρο Πετρή.

Εργάζεστε και οι δύο για δεκαετίες πίσω από τα μπαρ, έχετε περάσει από πάρα πολλά πόστα, είστε συνιδιοκτήτες σε μπαρ, ποια ήταν η ανάγκη που σας ώθησε να δημιουργήσετε τη δική σας σειρά από λικέρ;

Τη δημιουργία της δική μας σειράς λικέρ την είδαμε σαν το επόμενο λογικό βήμα και σκοπός μας είναι να στήσουμε μοντέρνα brands στην Ελλάδα. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε κοκτέιλς με τα καλύτερα υλικά και δώσουμε τοπικό χρώμα και «ελληνικό άρωμα».

Το Triple Sec που σε εσάς εκπροσωπείται από το DAISY είναι βασικό συστατικό για αμέτρητα cocktails, το MACHO Sour Apple είναι πιο εξειδικευμένο για apple cocktails. Πως όμως αποφασίσατε την παραγωγή και το λανσάρισμα του KERNEL Mahlepi Spirit, που είναι μοναδικό στον κόσμο;

Ο βασιλιάς των κοκτέιλς στην Ελλάδα είναι η margarita, στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστες ποτοποιίες που φτιάχνουν triple sec και ακόμα δυσκολότερο να βρεις λικέρ υψηλής ποιότητας. Αντίστοιχα, το πράσινο μήλο που παρασκευάζουμε υπό την ετικέτα MACHO sour apple είναι το μοναδικό ξυνόμηλο λικέρ που γίνεται στην Ελλάδα. Το μαχλέπι το παράγουμε από τα κουκούτσια της αγριοκερασιάς (prunus Mahleb) και είναι μοναδικό στον κόσμο, η ιδέα που θέλαμε να υλοποιήσουμε ήταν προς την κατεύθυνση ενός νόστιμου γαστρονομικού ποτού. Το προτείνουμε για κοκτέιλς/ μετά το φαγητό ή την παρασκευή γλυκών εδεσμάτων.

Με το μαχλέπι θέλετε να «χτυπήσετε» λικέρ με νότες πικραμύγδαλου, μπισκότων και ξηρών καρπών ή είναι τόσο μοναδικό που δεν έχει ανταγωνισμό;

Η μοναδικότητα, η πολυπλοκότητα και η πολυπολιτισμικότητα του μας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, πολλές χώρες έχουν στείλει mails για να το προμηθευτούν, σε λίγους μήνες ξεκινάει η εξαγωγή και oi ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Τι χαρακτηριστικά οφείλει να έχει ένα ποτό για να αναδείξει καλύτερα τα προϊόντα σας;

To KERNEL αναδεικνύει και αναδεικνύεται καλύτερα με παλαιωμένα ποτά. Μπορείτε να το συνδυάσετε με παλιωμένο Ουίσκι, Μπέρμπον, παλαιωμένο Ρούμι, τίκι κοκτέιλς, Μάι Τάι, Πίνα Κολάδα και ταιριάζει πάρα πολύ με εσπρέσο και κακάο. Το MACHO να το προτιμήσετε με λευκά ποτά, όπως Gin, Vodka, κρασί και ιδανικά με Spritz ή άλλους αφρώδεις οίνους, με Apple Martini, Apple Mojito, ενώ θα σας αρέσει και με ποτά ή χυμούς με βάση τα μούρα. Το DAISY ως triple sec ταιριάζει ιδανικά σε κοκτέιλ όπως η Margarita, το Μάι Τάι, Cosmopolitan, Old Fashion αντί για κάποιο άλλος σιρόπι και bitter πορτοκαλιού, ενώ θα το λατρέψετε σε sangria! Κάθε ένα από τα ποτά μας λειτουργεί ως ανεξάρτητο brand, έχοντας μια ξεχωριστή προσωπικότητα και ο στόχος μας είναι ο κόσμος να τα μάθει με το όνομά τους. Να ζητάει ένα κοκτέιλ που να έχει KERNEL, MACHO ή DAISY.

Αναπτύσσεστε αργά και σταθερά, χωρίς περιττά ρίσκα ή υπερβολές. Ιδανικά θα θέλατε κάποια στιγμή να εξαγοραστεί το μερίδιό σας από κάποιον μεγάλο όμιλο ή σκοπεύετε να πάτε όσο πιο ψηλά μπορείτε και να δούμε μια ελληνική εταιρεία εξειδικευμένη στα λικέρ με δεκάδες κωδικούς;

Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για εξαγορές. Όλη η ενέργεια μας είναι στην ανάπτυξη και την εδραίωση στη συνείδηση των καλύτερων επαγγελματιών, ότι με τα δικά μας προϊόντα θα έχουν το καλύτερο δυνατό premium αποτέλεσμα. Η Ελλάδα έχει και είχε ιστορία στα λικέρ, αλλά ξεχάστηκε στο πέρασμα των χρόνων. Από την γιαγιά που έφτιαχνε λικέρ Cherry ή λικέρ κανέλας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κάποιος έχει μια ανάμνηση από ένα ωραίο σπιτικό λικέρ. Εμείς βάζουμε τις ειδικές επιστημονικές γνώσεις και τις επαγγελματικές μας γνώσεις και το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Εμείς είμαστε εδώ με ιδέες να κάνουμε τον κόσμο σας πιο γευστικό.

Να περιμένουμε την Pony & Jigger να «χτυπάει» τη Marie Brizard;

H Marie Brizard έχει ιστορία και μέλλον, εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να δούμε τα λικέρ μας να σερβίρονται στα καλύτερα μπαρ και να καλύπτουν τις -πλέον- υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Έχοντας δοκιμάσει την μέχρι τώρα γκάμα των προϊόντων σας, να περιμένουμε περισσότερες
εκπλήξεις;

Φυσικά! Σύντομα θα βγουν δύο νέα και καινοτόμα λικέρ και όσο έχουμε τρελές ιδέες θα προχωράμε στην υλοποίηση τους, θα τολμήσουμε και δεν θα φοβηθούμε. Σκοπεύουμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Ο καμβάς μας είναι το αλκοόλ και το πινέλο το έχουμε στα χέρια μας, με τις ιδέες μας. Στόχος είναι να κάνουμε τον κόσμο νοστιμότερο όπως είπα και πριν και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Αυτή είναι η αποστολή μας.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα