Η αγορά ανακόπτει κι άλλο τον ρυθμό – Σε αναμονή για τη διάθεση των μετοχών της Πειραιώς

21:12 27/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

«Καρφωμένη» στα ίδια επίπεδα τιμών παραμένει η αγορά, με τους αγοραστές να ελέγχουν και να στήνουν χαμηλότερα τις τιμές τους περιμένοντας να πέσουν οι δυνητικοί πωλητές ως «ώριμα φρούτα». Οι τελευταίοι που έχουν προφανώς ολοκληρώσει τις πωλήσεις τους και έχουν βγάλει τον «αέρα», είναι σαφώς απρόθυμοι για πωλήσεις στα παρόντα επίπεδα, σταθερά μεταξύ των 1.400 – 1.420 μονάδων.

Όλοι μαζί αναμένουν τώρα τη διάθεση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, που θα φέρει νέα

κεφάλαια στο ΧΑ. Η διάθεση είναι πολύ κοντά, η αγορά γνωρίζει ότι υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια για υπερκάλυψη της τοποθέτησης, κι έτσι αν προκύψουν διακυμάνσεις θα είναι μεγάλη έκπληξη. Το ανοδικό ρίσκο με πωλήσεις και προσπάθεια αγοράς μέσω της διάθεσης, έχει αυξηθεί σημαντικά.

Η διακύμανση στη συνεδρίαση της Τρίτης ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη της τάξης των 8,5 μονάδων, ενώ κι ο τζίρος ήταν μεγαλύτερος, αλλά παραμένει μικρός γι’ αυτά τα επίπεδα τιμών, δείχνοντας την απόσταση που επικρατεί μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Δεν «παντρεύονται» οι τιμές αφού δεν υπάρχει βία των πωλητών να δώσουν τεμάχια, ενώ οι αγοραστές προσπαθούν να πιέσουν, με μικρή επιτυχία.

Μετά τις 14.000 και τις διακυμάνσεις στα χαμηλά, η αγορά άρχισε να κερδίζει κάποιους πόντους καθώς οι αγοραστές πήραν κάποια κομμάτια κι έδωσαν την εντύπωση ότι θα συνεχίζουν να αγοράζουν σε θετικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη. Ωστόσο με το που έφθασαν οι τιμές εκεί «τράβηξαν» αμέσως τις αγορές τους χαμηλότερα κι άφησαν την αγορά «σβηστή» στο μέσον της διακύμανσης για να εκπνεύσει η συνεδρίαση οριακά πτωτικά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.411.97 μονάδες με πτώση 0,18%. Ο δείκτης FTSE  της μεγάλης κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 0,03% στις 3.431.28 μονάδες και ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 2.396.52 μονάδες με πτώση 0,12%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με μικρή άνοδο 0,42% στις 1.230,1 μονάδες, με άνοδο των Eurobank και Alpha Bank. Οι συναλλαγές παρέμειναν χαμηλά, με σύνολο 87,4 εκατ. ευρώ από τα οποία 7,48 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Στην Πειραιώς που σημειώνει μικρή διόρθωση παραμένοντας σε απόσταση βολής από τα 3,90 ευρώ ο όγκος συναλλαγών υποχώρησε στα 1,8 εκατ. τεμάχια και ο τζίρος κάτω από τα 7 εκατ. ευρώ.

Στη διόρθωση ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των Eurobank και Alpha Bank, ο ΟΠΑΠ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η μετοχή της ΤΙΤΑΝ και η Quest. Συνολικά 68 μετοχές υποχώρησαν και 50 σημείωσαν άνοδο.

Keywords
Αναζητήσεις
i-agora-anakoptei-ki-allo-to-rythmo--se-anamoni-gia-ti-diathesi-ton-metochon-tis-peiraios.htm
Τυχαία Θέματα