«Η ανεργία πέφτει σε προ κρίσης επίπεδα» τονίζει η κυβέρνηση

Ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, τονίζει ότι λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη η ανεργία έχει πέσει στα επίπεδα του 2009, πριν τη μεγάλη οικονομική κρίση που υπέστη η Ελλάδα.

«Το νέο έτος βρίσκει την πατρίδα μας εμπεριστατωμένα αισιόδοξη. Η  Ελλάδα αναμένεται να πετύχει τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάνω από τον τριπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου για το 2023.

Η ανεργία πέφτει σε προ κρίσης επίπεδα,

για πρώτη φορά από το 2009. Η πολυετής εθνική προσπάθεια και οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τόπο και πλέον βιώνουμε έναν ενάρετο κύκλο μείωσης του χρέους και, ταυτόχρονα, μία αύξηση των επενδύσεων που συνάδει με την ενισχυμένη αξιοπιστία της χώρας.

Οι πολίτες βλέπουν τα τελευταία χρόνια σημαντική μείωση σε φόρους και εισφορές, τρεις φορές αύξηση του κατώτατου μισθού, περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Αισθάνονται ότι πάμε καλά. Σε αυτό συμφωνούν και έγκυροι οικονομικοί αναλυτές διεθνώς», δήλωσε χαρακτηριστικά στην  «Απογευματινή».

Παράλληλα, ο υπουργός στάθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης των διεθνών ΜΜΕ απέναντι στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως για να συντελεστεί αυτό απαιτήθηκαν πολυετείς θυσίες από τους πολίτες.

«Διεθνή ΜΜΕ που -λίγα χρόνια πίσω- προεξοφλούσαν την έξοδό μας από την Ευρωζώνη, σήμερα τοποθετούν την ελληνική οικονομία πρώτη στις λίστες αξιολόγησης τους και μιλούν για μοναδική επιτυχία. Είναι, όντως. Και για να γίνει, απαιτήθηκαν από όλες και όλους τους Έλληνες πολυετείς θυσίες, καθώς και ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο». 

Keywords
Αναζητήσεις
i-anergia-peftei-se-pro-krisis-epipeda-tonizei-i-kyvernisi.htm
Τυχαία Θέματα