Η ΕΕ φέρνει φτηνά εργατικά χέρια με περιοριστικούς όρους

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euronews, η Κομισιόν εγκρίνει τη νόμιμη μετανάστευση μέσω δεξαμενής ταλέντων, πολιτών τρίτων χωρών που ζητούν εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η άδεια εργασίας θα δίνεται μόνο σε όσους έχουν προσφορά εργασίας και αποδεικνύουν ότι εργάζονται και θα ανακαλείται όταν για οποιοδήποτε λόγο διακόπτεται η απασχόληση.

Η χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας Καιρίδη για την άδεια διαμονής σε εργαζόμενους αλλοδαπούς από τρίτες χώρες, ήρθε και «κούμπωσε» με την

εξαγγελία του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ).

«Στην παρούσα συγκυρία, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε βασικούς κλάδους της οικονομίας, όπως στον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή, τη βιομηχανία και τον κατασκευαστικό κλάδο και πολλές θέσεις εργασίας παραμένουν κενές. Η ευθύνη της χώρας υποδοχής να ορίσει το θεσμικό πλαίσιο για τις μεταναστευτικές εισροές, να χαράξει στρατηγικές και να αναπτύξει πολιτικές που προωθούν την ένταξή τους στην κοινωνία είναι καθοριστικής σημασίας.

Επίσης, απαραίτητες είναι βελτιώσεις στην αποτελεσματικότερη διασύνδεση της μετανάστευσης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και στη θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση εξειδικευμένων μεταναστών».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για τους εργάτες γης, που ξεσήκωσε αντιδράσεις λόγω της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ψήφισαν συνολικά 295 βουλευτές. «Ναι» ψήφισαν 262 βουλευτές, έναντι 32 που ψήφισαν «Όχι» και ενός που δήλωσε «παρών»,

Την τροπολογία καταψήφισαν τα τρία κόμματα, Ελληνική Λύση, «Σπαρτιάτες» και «Νίκη» καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ «παρών» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης και οι τρεις βουλευτές από το κόμμα «Σπαρτιάτες», Γιώργος Ασπιώτης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης και Πέτρος Δημητριάδης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας και ερωτώμενος από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την τροπολογία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ότι είχα χρέος να πω το είπα και όποιος ήθελε να καταλάβει κατάλαβε».

Πλέον, μένει να φανεί αν θα γίνουν πράξη οι προειδοποιήσεις που ακούστηκαν από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας περί διαγραφής όσων ψηφίσουν αρνητικά.

Keywords
Αναζητήσεις
i-ee-fernei-ftina-ergatika-cheria-me-perioristikous-orous.htm
Τυχαία Θέματα