Η ΕΕ ξεκόβει για την ώρα τα σενάρια πολέμου με τη Ρωσία

16:48 22/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, επιτέθηκε εναντίον της Ρωσίας, μετά την κίνηση της να δηλώσει ανοικτά ότι βρίσκεται σε «πόλεμο επιθετικότητας» απέναντι στην Ουκρανία. Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο πολεμικής εμπλοκής της ΕΕ στο ουκρανικό μέτωπο, ο Σ. Μισέλ καθησύχασε για την ώρα τους ευρωπαίους πολίτες, ωστόσο υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις για την αμυντική ενίσχυση της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο Σ. Μισέλ τόνισε πως μετά την παραδοχή της Ρωσίας για «κατάσταση πολέμου» στην οποία βρίσκεται με την Ουκρανία, ο Σ. Μισέλ έκανε λόγο για «κυνική δήλωση» και

μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ανέφερε ότι οι πολίτες της Ευρώπης δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ώρα ως προς το ενδεχόμενο πολέμου με τη Ρωσία, αλλά η Ένωση θα πρέπει να είναι σωστά ενισχυμένη.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν θέλω να σπείρουμε αγωνία στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Από την άλλη, πρέπει να είμαστε σαφείς και να πούμε στους πολίτες της ΕΕ, ότι εάν θέλουμε ειρήνη και θέλουμε ειρήνη, εάν θέλουμε ασφάλεια και σταθερότητα, είναι σημαντικό να βελτιώσουμε την αμυντική μας ικανότητα και να οικοδομήσουμε μια αληθινή ΕΕ σε σχέση με την άμυνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απαντώντας στην ίδια ερώτηση υποστήριξε πως« η Ρωσία είναι σε πόλεμο με την Ουκρανία από το 2022 και η σημερινή δήλωση αποδεικνύει ότι το Κρεμλίνο πρόδωσε τον ρωσικό λαό τα τελευταία δύο χρόνια κρύβοντας τα γεγονότα και αρνούμενοι ότι είναι σε πόλεμο».

Keywords
Αναζητήσεις
i-ee-xekovei-gia-tin-ora-ta-senaria-polemou-me-ti-rosia.htm
Τυχαία Θέματα