Η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Καναδά «κλειδώνει» την αγορά Canadair και ανοίγει οικονομικούς διαδρόμους

17:39 23/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στον Καναδά την Κυριακή και τη Δευτέρα, όπου θα συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογο του, Τζάστιν Τριντό, ενώ αναμένεται να έχει συναντήσεις και με άλλους οικονομικούς παράγοντες του Καναδά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την απόκτηση πέντε πυροσβεστικών αεροσκαφών από την καναδική De Havilland, με το αντίτιμο να ανέρχεται σε περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail»,

ο πρωθυπουργός θα υπογράψει τη συμφωνία για την αγορά πέντε αεροσκαφών τύπου DHC-515 μέσω του εξοπλιστικού προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής και ακόμα δύο μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πέρα από τη συνάντηση με τον Τζάστιν Τριντό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει επαφές με την ομογένεια και τη διασπορά και να παρουσιάσει στην επιχειρηματική κοινότητα του Καναδά, μέλους του G7, τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, θα μεταφέρει το μήνυμα ότι η οικονομία της Ελλάδας δεν συνιστά πλέον μια «χαμένη υπόθεση» και ότι η χώρα είναι ανοιχτή για επενδύσεις με στόχο να καταστεί ένας από τους κόμβους τεχνολογίας και logistics της Μεσογείου.

Keywords
Αναζητήσεις
i-episkepsi-mitsotaki-ston-kanada-kleidonei-tin-agora-canadair-kai-anoigei-oikonomikous-diadromous.htm
Τυχαία Θέματα