Η Ευρώπη συνάπτει συμφωνία για την ενίσχυση της πράσινης βιομηχανίας της ΕΕ

10:18 8/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο κανονισμός στοχεύει στην ενίσχυση της βιομηχανικής ανάπτυξης τεχνολογιών Net-Zero που απαιτούνται για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της ΕΕ, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της ενιαίας αγοράς για να ενισχύσει την ηγετική θέση της Ευρώπης στις βιομηχανικές πράσινες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, θα υπάρχει ένας ενιαίος κατάλογος τεχνολογιών Net-Zero, με κριτήρια για την επιλογή στρατηγικών έργων σε εκείνες τις τεχνολογίες που θα συμβάλλουν καλύτερα στην απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα.

«Με τον νόμο Net-Zero Industry Act θέλουμε να υποστηρίξουμε τον κλάδο μας στη μετάβασή του.

Το NZIA είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία του απαραίτητου οικοσυστήματος για την ενίσχυση της παραγωγής καθαρών τεχνολογιών. Η Ευρώπη ξεκίνησε μια πορεία προς ένα καθαρότερο και βιώσιμο μέλλον για την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Τώρα είναι ώριμη η ώρα για την Ευρώπη να ανακτήσει το προβάδισμα στην παγκόσμια σκηνή για καθαρές τεχνολογίες και να οικοδομήσει έναν ανταγωνιστικό, πράσινο και βιομηχανικό τομέα που δημιουργεί θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Jo Brouns, Υπουργός Οικονομίας, Καινοτομίας, Εργασίας, Κοινωνικής Οικονομίας και Γεωργίας της Φλαμανδίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο greenbusiness.gr

Keywords
Αναζητήσεις
i-evropi-synaptei-symfonia-gia-tin-enischysi-tis-prasinis-viomichanias-tis-ee.htm
Τυχαία Θέματα