Η ημερήσια διακύμανση της τιμής του αργού πετρελαίου προκαλεί ίλιγγο

20:54 19/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ίλιγγο προκαλεί η πορεία της τιμής πετρελαίου brent μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες. Η τιμή εκτοξεύθηκε από τα περίπου 87 δολάρια που είχε πέσει σχεδόν προς τα 91 δολάρια για να τσακιστεί στη συνέχεια πίσω χαμηλότερα κάτω και από τα 87 δολάρια μέχρι αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (16.30 ώρα Ελλάδος).

Η εκτίμηση ότι μπορεί να εκτονώθηκε για την ώρα η αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν χωρίς να υπάρχουν σοβαρές απώλειες από καμία πλευρά, έχει παίξει σημαντικό
ρόλο, όπως προφανώς και η τεράστια νευρικότητα των traders

ειδικά στις ασιατικές αγορές, οι οποίοι μετρούν τεράστιες απώλειες δεδομένου ότι μιλάμε για συμβόλαια παραγώγων.

Ρόλο εκτιμάται ότι έχουν παίξει τα τεράστια αποθέματα αργού στις ΗΠΑ τα οποία αυξάνονται επί τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες και το γεγονός ότι αμερικανικές πηγές ήταν ενημερωμένες πως θα υπάρξει απάντηση του Ισραήλ εντός 24-48 ωρών σύμφωνα με τα αμερικανικά media και πιθανόν και το γεγονός, ότι η Σαουδική Αραβία δεν επιθυμεί επίσης εντάσεις, ούτε άλλη αστάθεια στην τιμή του αργού κι έχει ήδη μειώσει την τιμή πώλησης αυτοβούλως για να είναι ανταγωνιστικό το πετρέλαιο που διαθέτει συμπεριλαμβανομένων των ναύλων, προς το αμερικανικό αργό πετρέλαιο. Όταν οι δύο ισχυρότεροι παίκτες της αγοράς πετρελαίου δεν θέλουν άλλη αστάθεια, επιβάλλουν το νόμο τους στις αγορές.

Keywords
Αναζητήσεις
i-imerisia-diakymansi-tis-timis-tou-argou-petrelaiou-prokalei-ilingo.htm
Τυχαία Θέματα