Η κυβέρνηση δεσμεύεται να κάνει πράξη την επαναβιομηχανοποίηση της Ελλάδας

17:41 11/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του με τον πρωθυπουργό στη νέα πτέρυγα του εργοστασίου της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim, στο Κορωπί, ο Κώστας Σκρέκας μέσω μηνύματος στα social media στάθηκε στην πολύ μεγάλη επένδυση που έχει γίνει από την εταιρία.

«Συνόδευσα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη θεμελίωση της νέας επένδυσης, ύψους 130 εκατ. ευρώ της Παγκόσμιας Φαρμακευτικής Εταιρείας

Boehringer Ingelheim. Σήμερα αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν διεθνή ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Ο Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι θα γίνει πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης για την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας , επισημαίνοντας το παράδειγμα της Boehringer Ingelheim, που προχωρά σε δημιουργία 110 νέων θέσεων εργασίας.

«Οι εξαγωγές της εταιρείας, από το εργοστάσιό της στην Ελλάδα, αυξήθηκαν πάνω από 40% τα τελευταία τέσσερα χρόνια φθάνοντας τα 1,2 δισ. ευρώ το 2023. Η Boehringer Ingelheim απαριθμεί ήδη στη χώρα μας 700 εργαζόμενους, ενώ με τη νέα επένδυση θα δημιουργηθούν 110 νέες θέσεις εργασίας.

Η νέα δραστηριότητα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη φαρμακευτική βιομηχανία της χώρας μας. Η Κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε δεσμευτεί για την επαναβιομηχανοποίηση της Ελλάδας και αυτό θα γίνει πράξη».

Keywords
Αναζητήσεις
i-kyvernisi-desmevetai-na-kanei-praxi-tin-epanaviomichanopoiisi-tis-elladas.htm
Τυχαία Θέματα