Η κυβέρνηση στηρίζει 730.000 νοικοκυριά με πάνω από 8,6 εκατ. ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα

15:02 12/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η κυβέρνηση  ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα παρέχει στοχευμένη οικονομική στήριξη για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο. Συγκεκριμένα,  οι ενισχύσεις αφορούν σε πάνω από 730.000 νοικοκυριά και καλύπτουν τους πρώτους δύο μήνες του 2024.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε πως με τις ενισχύσεις αυτές απορροφάται το 100% του αυξημένου κόστους ενώ η συνολική αξία της οικονομικής στήριξης για το ρεύμα που παρέχεται στα εν λόγω

νοικοκυριά υπερβαίνει τα 8,6 εκατ. ευρώ και παρέχεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Οι αλλαγές για τον ποινικό κώδικα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στα στις αλλαγές που έρχονται στον ποινικό κώδικα, με το σχετικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Η συγκεκριμένη  μεταρρύθμιση κινείται στους εξής άξονες:

-Πρώτον, στην αντιμετώπιση της «μικρομεσαίας» εγκληματικότητας με βασικό μέσο την έκτιση των ποινών, που καταπολεμά το αίσθημα ατιμωρησίας και αυξάνει την ασφάλεια του πολίτη και έφερε σχετικά παραδείγματα.

-Δεύτερον, στην επιτάχυνση των διαδικασιών και του χρόνου της ποινικής δίκης, που αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου για ταχύτερη απονομή του δικαίου στη χώρα μας. Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Keywords
Αναζητήσεις
i-kyvernisi-stirizei-730000-noikokyria-me-pano-apo-86-ekat-evro-gia-ilektriko-revma.htm
Τυχαία Θέματα