Η νέα επιτυχία Δένδια που… ενοχλεί, οι γαρίδες, οι τσιπούρες το… πετρέλαιο και ο ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής και του Νίκου Δένδια, προσέθεσε επιπλέον «πόντους» στην πολιτική του διαδρομή, καθιστώντας τον έναν από τους πλέον επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά την μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ήρθε και η συμφωνία της περασμένης Τρίτης, για τον καθορισμό της δικαιοδοσίας των περιοχών ευθύνης για την Έρευνα και Διάσωση

μεταξύ Αθήνας και Καΐρου, κατοχυρώνοντας ακόμη περισσότερο τα θαλάσσια δικαιώματα της χώρας μας στα Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της Ελλάδας έχει δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό στο Λευκό Παλάτι και το καθεστώς Ερντογάν.

Παρών ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος (που παραδόξως άρχισε να ενοχλεί κάποιους για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους και δέχεται επιθέσεις).

Η νέα συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο επιβεβαιώνει το πολύ καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο δημιουργήθηκε βήμα – βήμα από τον Νίκο Δένδια, σε στενή πάντα συνεργασία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι συνεχείς επιτυχημένες κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών έχουν «ανεβάσει» στα ύψη τις εσωκομματικές «μετοχές» του, γεγονός που ενοχλεί ιδιαίτερα κάποιους εσωκομματικούς αντιπάλους του.

«Κάποιοι θα χαιρόντουσαν εάν έπεφτε σε κάποιο μεγάλο σφάλμα ο Νίκος», λένε χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του υπουργού στο GOV NEWS.

Και η αλήθεια είναι πως αρκετοί βλέπουν από τώρα την μετά Μητσοτάκη εποχή στη ΝΔ και δεν τους αρέσει που ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται πολύ ψηλά στην εκτίμηση της βάσης της ΝΔ, αλλά και των πολιτών που κινούνται στο κέντρο και λίγο προς τα αριστερά.

«Θα ήταν ο ιδανικός για να διαδεχθεί τον Κυριάκο όταν έρθει, μετά από πολλά χρόνια, διότι είναι αποτελεσματικός, ψύχραιμος, ήπιων τόνων και όποτε απαιτηθεί δείχνει πυγμή και τόλμη, όπως μέσα στην Τουρκία που απάντησε αποστομωτικά στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου», λένε κάποια κορυφαία στελέχη της ΝΔ, που βρίσκονται πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτά ακούνε και οι υποψήφιοι «δελφίνοι» και βγάζουν «εξανθήματα»…

Οι γαρίδες, οι τσιπούρες, το… πετρέλαιο και ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως κάθε αξιωματική αντιπολίτευση, σε κάθε δημοκρατική χώρα του κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να «πιαστεί» από ένα γεγονός για να κάνει αντιπολίτευση.

Σε ένα από τα θέματα που συχνά πυκνά επανέρχεται είναι αυτό της οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος Τσίπρας, αλλά και κορυφαία στελέχη του του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραχώρησε στους Ιταλούς το δικαίωμα να ψαρεύουν σε περιοχές εντός της ελληνικής ΑΟΖ, με μεγάλα ψαροκάικα, γεγονός που πλήττει τα συμφέροντα των Ελλήνων ψαράδων.

Συνομιλώντας για το θέμα με στενό συνεργάτη του υπουργού Εξωτερικών, τόνισε στο GOV NEWS, ότι «και η κριτική έχει τα όρια της».

Και όταν τον ρωτήσαμε γιατί το λέει αυτό, μας απάντησε χαμογελώντας ειρωνικά, «εντάξει έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ, κάναμε το λάθος και δώσαμε γαρίδες και τσιπούρες για να πάρουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο…».

Τα είπε όλα με μια φράση, άντε να του απαντήσεις τώρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα