Η Πειραιώς προχωρά σε έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου

19:33 8/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο Tier 2 βγαίνει η Τράπεζα Πειραιώς, που έδωσε εντολή σε έξι επενδυτικούς οίκους για την έκδοσή του. Πρόκειται για τις Barclays, BNP Paribas, BofA, Goldman Sachs, Nomura και UBS

που όρισε ως αναδόχους, να διοργανώσουν σειρά παρουσιάσεων σε επενδυτές, για έκδοση στο άμεσο μέλλον ομολόγου Subordinated Tier 2 10,25NC5,25 (με δυνατότητα ανάκλησης στην 5ετία, μετά το πρώτο τρίμηνο).

Συγκεκριμένα, η τράπεζα με τη νέα έκδοση κάνει πρόταση επαναγοράς του παλαιού τίτλου ο οποίος έχει δεκαετή διάρκεια αλλά δίνει δικαίωμα ανάκτησης με την συμπλήρωση πέντε ετών. Το γεγονός ότι η Πειραιώς μπορεί τώρα σε διεθνές περιβάλλον πολύ υψηλότερων επιτοκίων να καταβάλει μικρότερες αποδόσεις στους επενδυτές δίνει ένα μέτρο της προόδου που έχει επιτύχει η ελληνική τράπεζα αφυπνίζοντας τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα η Τράπεζα Πειραιώς κάνει πρόταση επαναγοράς τίτλων για τα εκκρεμή δεκαετή ομόλογα από την παλαιότερη έκδοση Subordinated Tier 2 που εξέδωσε το 2019 και είχε σταθερό επιτόκιο. 9,75% με ωρίμανση στις 26 Ιουνίου 2029 και δυνατότητα ανάκλησης στις 26 Ιουνίου 2024. Δίνει προθεσμία για επαναγορά των τίτλων, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Για το σκοπό αυτό η Πειραιώς έδωσε εντολή  στις BofA, Barclays, BNP Paribas, , Goldman Sachs, Nomura και UBS, ως αναδόχους,  για τη διοργάνωση παρουσιάσεων σε επενδυτές, για τη νέα έκδοση ομολόγου Subordinated Tier 2 10,25NC5,25 (με δυνατότητα ανάκλησης στην 5ετία, μετά το πρώτο τρίμηνο). Έδωσε επίσης  εντολή στις έξι
επενδυτικές τράπεζες να αναλάβουν την πρόταση επαναγοράς των εκκρεμών ομολόγων. Η Fitch ανακοίνωσε ότι βαθμολογεί τους νέους τίτλους με αξιολόγηση Β ενώ η Moodys αναμένεται να θέσει αξιολόγηση Β1.

Keywords
Αναζητήσεις
i-peiraios-prochora-se-ekdosi-neou-10etous-omologou.htm
Τυχαία Θέματα