Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή της Τουρκίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

08:18 6/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ένας υψηλόβαθμος τούρκος αξιωματούχος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή της Τουρκίας προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου, στις 1:11 π.μ. ώρα τοπική.

Ο συνταγματάρχης Άλπερ Γκεζεράβτσι, μέλος της αποστολής Axiom Mission 3 (Ax-3), θα κατευθυνθεί προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανακοίνωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ, στο X (πρώην Twitter). “Αυτή η ιστορική αποστολή θα αποτελέσει μεγάλη

πηγή έμπνευσης για τις μελλοντικές γενιές και θα αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο στις διαστημικές επιστημονικές μελέτες της Τουρκίας”, δήλωσε ο Κατσίρ.

Η αποστολή Ax-3 θα εκτοξευθεί με έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9 και το διαστημόπλοιο Dragon από το Κέντρο Διαστήματος Kennedy της NASA στη Φλόριντα. Αναμένεται ότι η αποστολή θα προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 19 Ιανουαρίου, στις 1:15 μ.μ.

Με αφορμή την αποστολή στον ΔΔΣ, ο Κατσίρ επεσήμανε τη σημαντική σημασία των προσπαθειών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης αναφέροντας την τεράστια αξία που αποδίδουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Εξήγησε ότι ο βασικός τους στόχος είναι να αξιοποιήσουν τη δυναμική των μεγάλων δεδομένων για τη δημιουργία αξίας, παρέχοντας υποστήριξη σε έργα που στοχεύουν στην προώθηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σε διάφορους τομείς, όπως η γεωργία, η ενέργεια, η υγεία και οι μεταφορές. Επιπλέον, ο Κατσίρ τόνισε την προτεραιότητα της συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογικών εταιρειών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Keywords
Αναζητήσεις
i-proti-epandromeni-apostoli-tis-tourkias-ston-diethni-diastimiko-stathmo.htm
Τυχαία Θέματα