Η τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η εκμετάλλευση του πόνου και οι επικίνδυνες καταστάσεις

06:45 4/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

«Παν μέτρον άριστον» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και όπως πάντα είχαν απόλυτο δίκιο.

Σε όλα χρειάζεται «μέτρο», ώστε να εξελιχθεί προς το καλύτερο μια κοινωνία.

Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα. Με το που υπάρξει κάποιο τραγικό γεγονός, η αντιπολίτευση, με ελάχιστες εξαιρέσεις, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση επιτιθέμενη με σφοδρότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε για ακόμη μια φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ,

κατά κύριο λόγο, να αρχίζει σταδιακά να κλιμακώνει την αντιπολιτευτική του τακτική, με αφορμή την σύγκρουση των δύο τρένων.

Το δυσοίωνο της όλη ιστορίας είναι, ότι διαφαίνεται η πρόθεση της Κουμουνδούρου, να τραβήξει το σχοινί μέχρι να σπάσει.

Και αυτό, διότι, στο διαδίκτυο πληθαίνουν τα μηνύματα, που προέρχονται από κύκλους αντιεξουσιαστών, τα οποία αναπαράγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με τα οποία καλούνται φοιτητές και πολίτες να «καταλάβουν» πλατείες και να βγουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα.

Τα παραπάνω θυμίζουν τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, με την πάνω και την κάτω πλατεία Συντάγματος και την άνοδο ακραίων δυνάμεων, που δημιούργησαν σωρεία προβλημάτων στην χώρα.

Επομένως, η διαχείριση μια τραγωδίας απαιτεί σοβαρότητα και νηφαλιότητα, διότι οι ακραίες δυνάμεις καραδοκούν και είναι έτοιμες να βγουν και πάλι στους δρόμους, σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή.

Σε μια δημοκρατία, όπως η ελληνική, υπάρχει ισχυρή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη, η οποία θα ερευνήσει εις βάθος την υπόθεση των Τεμπών και θα επιρρίψει τις ευθύνες που αναλογούν στους υπαίτιους.

Επιβάλλεται, όμως, να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι, απ’ όπου και αν προέρχονται.

Για να αναπαυθούν και οι ψυχές των παιδιών που χάθηκαν τόσο άδικα, στο άνθος της ηλικίας τους.

Θα είναι ντροπή να πάμε σε «τακτικές» συμψηφισμού και να ακούμε πολιτικούς να μιλούν για την πύρινη λαίλαπα που έκαψε στο Μάτι πάνω από 100 ανθρώπους και για την τραγωδία των Τεμπών, όπου είχαμε δεκάδες νεκρούς.

Απαιτούνται προσοχή και σύνεση…

Keywords
Τυχαία Θέματα