Η τραπεζική «μάχη» της Κρήτης με «έπαθλο» 10 δισ. ευρώ!

07:33 21/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Όλοι συμφωνούμε πως η Κρήτη είναι ένας τόπος ευλογημένος και μια περιοχή της χώρας, με αυτή τη γεωγραφία που έχει η Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε άνετα να είναι – και είναι – απόλυτα ανεξάρτητη.

Μιλάμε για ένα τόπο με πλούσιο πρωτογενή τομέα, αλλά ταυτόχρονα για έναν νομό που πρωταγωνιστεί στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ διαθέτει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο πεδίο του τουρισμού!

Παράλληλα, η Κρήτη

εισέρχεται δυναμικά και στο πεδίο των μεγάλων έργων της χώρας με φόντο τον ΒΟΑΚ, αλλά και το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Τα έργα αυτά, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς αναμένεται να εκταμιεύσουν κεφάλαια ύψους 7 δισ. ευρώ, ενώ οι ίδιοι υπολογίζουν πως τελικά το ποσό θα «κλειδώσει» πάνω από τα 10 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, καθώς οι τοπικές τράπεζες, ακόμη και η Παγκρήτια Τράπεζα που αρχίζει να δείχνει τα «δόντια» της, δεν μπορούν να σηκώσουν τις ανάγκες των έργων αυτών μαθαίνουμε πως τα κλιμάκια των συστημικών τραπεζών έχουν στήσει τα δικά τους «στρατηγεία» στη Κρήτη προκειμένου να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίτα!

«Μάχη γιγάντων» για τον ΒΟΑΚ

Στις αρχές του περασμένου Μαΐου οι κοινοπραξίες των: ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος – Άκτωρ Παραχωρήσεις και ABΑX-EGIS-MERIDIAM κατέθεσαν, στο υπουργείο Υποδομών, τρεις δεσμευτικές προσφορές για το έργο του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης ΒΟΑΚ.

Keywords
Αναζητήσεις
i-trapeziki-machi-tis-kritis-me-epathlo-10-dis-evro.htm
Τυχαία Θέματα