Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και τιμητική βράβευση

14:45 20/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ.) του Ερευνητικού Κέντρου (Ε.Κ) «Αθηνά», διοργάνωσε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών. Ο διευθυντής του ΙΝ.ΒΙ.Σ, καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

(ΠΔΕ), ο οποίος αναφέρθηκε στο στόχο της ΠΔΕ να υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες ενίσχυσης την τεχνολογικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο καθηγητής Ιωάννης Εμίρης, γενικός διευθυντής και πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», ο οποίος επισήμανε την σημαντική πορεία του Ερευνητικού Κέντρου σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ίδρυση του νέου Ινστιτούτου Ρομποτικής αλλά και του τεχνοβλαστού AVISENSE, που δημιουργήθηκε από ερευνητές του ΙΝ.ΒΙ.Σ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι Ερευνητικών Ινστιτούτων της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες και ερευνητές.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής του ΙΝ.ΒΙ.Σ. καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος, αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δυο τελευταίων ετών και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του Ινστιτούτου και σε όσα σχεδιάζονται ή υλοποιούνται ήδη μέσα στη νέα χρονιά. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις σημαντικές διεθνείς συνεργασίες που επιτεύχθηκαν στις ΗΠΑ, Ιαπωνία και Κίνα, την επικείμενη ανέγερση του καινούργιου κτηρίου καθώς και στα νέα ερευνητικά έργα που ξεκίνησαν το 2024. Οι στόχοι για τη νέα χρονιά περιλαμβάνουν την επέκταση των συνεργασιών και τη σύναψη μνημονίων με φορείς και οργανισμούς απ΄ όλη την Ελλάδα, τη συνέχιση μακροχρόνιων στρατηγικών συνεργασιών με στόχο την αύξηση της χρηματοδότησης και τη βελτίωση της ερευνητικής παραγωγικότητας.

Συγκινητική στιγμή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποτέλεσε η τιμητική βράβευση του οραματιστή και πρωτεργάτη της δημιουργίας του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων και πρώτου διευθυντή του, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Γεωργίου Παπαδόπουλου από τον νυν διευθυντή Χ. Στύλιο. Για το έργο και την πορεία του Παπαδόπουλου μίλησε ο αναπληρωτής διευθυντής του ΙΝ.ΒΙ.Σ. Δρ. Αθανάσιος Καλογεράς, ενώ στη συνέχεια, ο τιμώμενος πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στις απαρχές της πορείας του ΙΝ.ΒΙ.Σ, που πλέον βαδίζει στο 26ο έτος της πορείας του, ενώ δήλωσε ευτυχής που το έργο του Ινστιτούτου έχει αποκτήσει τέτοια εμβέλεια σημειώνοντας πολύ σημαντικές ερευνητικές επιτυχίες, διατηρώντας παράλληλα τον βασικό πυρήνα της ιδρυτικής ομάδας, η οποία αδιάκοπα δουλεύει προς την ανάπτυξη του φορέα από την στιγμή της δημιουργίας του. Παράλληλα, ο Παπαδόπουλος επεσήμανε τη γιγάντωση του Ινστιτούτου και τις πολλές συνεργασίες που έχει επιτύχει έως σήμερα, ενώ τόνισε τη σημασία της συνεχούς σύνδεσης με τη βιομηχανία.

Κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης, ο Στύλιος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Παπαδόπουλο και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της Βασιλόπιτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα