«Καμπανάκι» Σκέρτσου για έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού

16:13 4/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πολύ σημαντικό το να υπάρξει διασύνδεση ανάμεσα στην αγορά εργασίας και στην Εκπαίδευση. Ανάμεσα σε άλλα, ο υπουργός τόνισε πως καλούν τους διεθνείς και τους Έλληνες επενδυτές να κάνουν το βήμα παραπάνω, ενώ επισήμανε ότι «δυστυχώς μέχρι και την κρίση χρέους η ελληνική οικονομία ήταν χτισμένη πάνω σε ένα μοντέλο κρατικοδίαιτης ανάπτυξης».

Συγκεκριμένα, ο Α. Σκέρτσος ανέφερε σε εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με θέμα, «Ενισχύοντας την Ελλάδα

με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον», ότι «έχουμε την τύχη να έχουμε πλέον πολύ σημαντικούς πόρους για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την ανάκαμψη της οικονομίας που την βλέπουμε να τρέχει με ταχύτερους ρυθμούς από την υπόλοιπη Ευρώπη και που όμως κινδυνεύει να μείνει από καύσιμα αν δεν έχουμε το κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε θέση να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές, ειδικά από τη στιγμή που η ανεργία μειώνεται ραγδαία και αυτό είναι κάτι που πιστοποιείται διεθνώς. 

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει να διαχειρισθεί μια ευκαιρία και μια πρόκληση: η ευκαιρία είναι ότι η οικονομία μας αναπτύσσεται, η Ελλάδα έχει ανακτήσει την επενδυτική αξιοπιστία και βαθμίδα, είναι ένας επενδυτικός προορισμός. Καλούμε τους διεθνείς και τους Έλληνες επενδυτές να επενδύσουν περισσότερο στη χώρα μας.

Αυτό πιστοποιείται από τα νούμερα, τους ρυθμούς ανάπτυξης, από τη ραγδαία μείωση της ανεργίας. Διαχρονικά, δεν τα πηγαίνουμε και τόσο καλά ως αγορά εργασίας, ως οικονομία και ως δημόσια διοίκηση για να κάνουμε αυτή τη διασύνδεση μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων που έχει το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας.

Πρέπει να τρέξουμε ταχύτερα, να γίνουμε καλύτεροι, να ακούσουμε περισσότερο τις ανάγκες που έχει η αγορά εργασίας, να γίνει πιο εξωστρεφής η δημόσια διοίκηση, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, η οποία έχει υποστεί ένα σημαντικό μετασχηματισμό τα τελευταία 2-3 χρόνια. Έχει μεταρρυθμιστεί, πέρα από το όνομα που έχει αλλάξει” επεσήμανε , θυμίζοντας ότι λεγόταν ΟΑΕΔ μέχρι πριν από δύο χρόνια.

Και, “με τον νόμο μας “δουλειές ξανά” έχει μετονομασθεί σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Ο ΟΑΕΔ δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια πιο πολύ τον βλέπαμε ως έναν οργανισμό επιδομάτων και ανεργίας, και λιγότερο ως έναν οργανισμό που ασχολείται με την απασχόληση και την κατάρτιση, με το πώς θα εντάξουμε στην αγορά εργασίας περισσότερους ανθρώπους και πώς θα τους βγάλουμε από την παγίδα της ανεργίας, της εξάρτησης από τα επιδόματα” επεσήμανε εξ άλλου».

Keywords
Αναζητήσεις
kabanaki-skertsou-gia-elleipsi-anthropinou-dynamikou.htm
Τυχαία Θέματα