«Κύπρος» το όνομα του πρώτο Airbus A321neo της SKY express

Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και πολιτικών αξιωματούχων, του Προέδρου της SKY Express Ιωάννη Γρύλλο και υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας, η αεροπορική εταιρεία πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας την ονοματοδοσία του πρώτου της αεροσκάφους τύπου Airbus 321neo, με το όνομα «Κύπρος».

Η ονομασία «Κύπρος», δόθηκε γιατί συμβολίζει

τη συμπλήρωση σχεδόν 3 ετών δραστηριοποίησης της SKY express στην Κύπρο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Λάρνακα αποτέλεσε τον πρώτο διεθνή προορισμό της.

«Στηρίζουμε τις αερομεταφορές που είναι απαραίτητες για την οικονομία μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. «Η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει ενεργά τον κλάδο των αερομεταφορών, έναν κρίσιμο τομέα  που είναι απαραίτητος για την οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ευχαρίστησε «από καρδιάς» τον Ιωάννη Γρύλο, ιδρυτή και Πρόεδρο του Ομίλου IOGR, μέλος του οποίου είναι και η Sky Express, δηλώνοντας για την απόφαση του  να ονομάσει ΚΥΠΡΟΣ το αεροσκάφος: «σας ευχαριστώ για την απόφασή σας να ονομάσετε το καινούργιο αεροσκάφος της εταιρείας με το όνομα της πατρίδας μας, όσο και για την επιτυχημένη παρουσία της SKY express στη χώρα μας, την οποία θεωρούμε πολύτιμο συνεργάτη είμαστε περήφανοι και είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Κύπρο μας, αυτό το τελευταίας γενιάς αεροσκάφος να διασχίζει τους διεθνείς αιθέρες με το όνομα της πατρίδας μας. Είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο, μέσα στο σημερινό περιβάλλον του διεθνούς ανταγωνισμού, να βλέπουμε δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η SKY express, να επενδύουν, να μεγαλώνουν και να στηρίζουν έμπρακτα την οικονομία και το επιβατικό κοινό».


Τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως «σύμφωνα με στοιχεία του Eurocontrol , η Sky Εxpress αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο πτητικού έργου για το 2022 σε σχέση με το 2019» και γι’ αυτό όπως είπε «αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Keywords
Αναζητήσεις
kypros-to-onoma-tou-proto-airbus-a321neo-tis-sky-express.htm
Τυχαία Θέματα