Κύριε Όθωνα Ηλιόπουλε μάς «χρωστάτε» ορισμένες απαντήσεις!

14:55 4/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η ενασχόληση ενός ανθρώπου με την πολιτική μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην προσωπικότητά του. Η -σκληρή- πραγματικότητα είναι ότι αρκετές φορές η ατομική στάση ζωής που έχει επιλέξει κάποιος έρχεται σε αντίθεση με όσα πρεσβεύει η ιδεολογία που «υπηρετεί» το κόμμα του. Μάλιστα, σύνηθες είναι και το φαινόμενο να μη μιλάμε καν για προσωπικές αντιλήψεις που θυσιάζονται στον βωμό της κομματικής ιδεολογίας αλλά για πολιτικούς που μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο φορώντας ταυτοχρόνως και το «κοστούμι» που ταιριάζει στο καινούργιο τους «σπίτι».

Στην περίπτωση

του Όθωνα Ηλιόπουλου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έχουμε την πρώτη περίπτωση. Ενός λαμπρού επιστήμονα και Έλληνα που διαπρέπει στο εξωτερικό μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, να έρχεται στη χώρα μας και να υπερασπίζεται αντιλήψεις εντελώς διαφορετικές από αυτές που υπηρετεί με τη στάση του στον επαγγελματικό του βίο.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, κατά τη διάρκεια παρουσίας του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ παρουσιάστηκε αντίθετος με την αναθεώρηση του άρθρου 16 για το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Από μόνο του το γεγονός αυτό δεν έχει τίποτα το επιλήψιμο. Κάθε άποψη είναι σεβαστή και ο καθένας έχει το δικαίωμα να την καταθέτει στον δημόσιο διάλογο. Το πρόβλημα είναι ότι το Χάρβαντ, στο οποίο ο ίδιος ο κύριος Ηλιόπουλος εργάζεται και τιμά την χώρα μας, είναι ιδιωτικό.

Και η ανακολουθία δεν σταματά εδώ. Την ίδια στιγμή ο κ. Ηλιόπουλος παρουσιάστηκε αντίθετος και με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ στο Χάρβαρντ υπάρχει και δρα κανονικά η αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε ο ίδιος, και στο Χάρβαρντ γίνονται διαδηλώσεις «στις οποίες πρωτοστατεί ο πρύτανης» αλλά εκεί «δεν πέφτουν μολότοφ».

Απέναντι και στην -πραγματικότητα- του εμβολιασμού

Μια ακόμα τοποθέτηση του κ. Ηλιόπουλου που προκαλεί -αρνητική- εντύπωση, σχετίζεται με τον εμβολιασμό κατά της covid-19 και την πολιτική εμβολιασμού που ακολούθησε η χώρα μας. Παρουσιάζοντας λανθασμένα στοιχεία, υποστήριξε μια σειρά απόψεων που σίγουρα δεν περιμένει να ακούσει κανείς από έναν κορυφαίο επιστήμονα στον τομέα της ιατρικής.

Αυθορμήτως λοιπόν δημιουργείται μία σειρά από ερωτήματα. Αρχικά, αν ο κύριος Ηλιόπουλος πράγματι διαφωνεί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γιατί εργάζεται σε ένα από αυτά και δεν προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα από τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια; Σίγουρα ένας άνθρωπος του κύρους και των επιστημικών του γνώσεων θα ήταν πολύτιμος στα ελληνικά ΑΕΙ. Ακόμα, αν διαφωνεί με την παρουσία αστυνομίας στα πανεπιστήμια, ποιες είναι οι κινήσεις που έκανε ο ίδιος για να την καταργήσει από τον χώρο εργασίας του; Εκτός αν στο Χάρβαρντ φοιτούν φοιτητές ενός… άλλου θεού, πράσινου σαν το χρώμα του δολαρίου και εκεί δεν επιτρέπεται να τεθούν ζητήματα ασφάλειας. Τέλος, πώς γίνεται ένας επιστήμονας, και μάλιστα γιατρός, να μη γνωρίζει τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας, τα κίνητρα που δόθηκαν και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αποφασίστηκαν;

Αυτά τα ερωτήματα είναι καλό να απαντηθούν διότι ο κύριος Ηλιόπουλος σε λίγες μέρες θα είναι βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο -και ίσως και υπουργός αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση- και ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει. Άλλαξε γνώμη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από τις ΗΠΑ στη χώρα μας ή απλώς έχουμε άλλο ένα παράδειγμα ανακολουθίας, όπως αυτά που έχουν τόσα χρόνια στοιχειώσει και στοιχίσει στην πολιτική ζωή της χώρας;

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα