Λουτρό αίματος στη Μόσχα με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες σε συναυλιακό κέντρο

21:21 22/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Συναγερμός σήμανε στη Μόσχα, το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς κατά τη διάρκεια συναυλίας στο κέντρο Crocus City Hall  ένοπλοι εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει συνεχώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε στον συναυλιακό χώρο από τουλάχιστον πέντε ένοπλους που φορούσαν στρατιωτικές στολές. Από την επίθεση, οι νεκροί ανέρχονται τουλάχιστον σε 40 και οι τραυματίες φαίνεται να ξεπερνούν τους εκατό.

BREAKING: Footage from Moscow attack shows many

dead, local media outlet 112 says more than 40 killed

— BNO News (@BNONews) March 22, 2024

Άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι μέσα στον συναυλιακό χώρο, όπως και στην οροφή του κτιρίου, όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις νωρίτερα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Η φωτιά έχει τυλίξει το ένα τρίτο του κτιρίου, με την οροφή του να έχει σχεδόν παραδοθεί στις φλόγες, αναφέρει το TASS.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές χάους, με έναν μεγάλο αριθμό θεατών να προσπαθούν να εγκαταλείψουν την αίθουσα, μετά τους πυροβολισμούς. Άλλα βίντεο δείχνουν πολλούς ανθρώπους να κείτονται ακίνητοι μέσα σε λίμνες αίματος έξω από τον συναυλιακό χώρο.

GRAPHIC FOOTAGE

A video has emerged online from inside the music hall at the moment of the shooting in Moscow. At least 40 killed and 100 injured.

: https://t.co/L9s08GwpaE

: ASTRA pic.twitter.com/hUbCKaPNCw

— Novaya Gazeta Europe (@novayagazeta_en) March 22, 2024

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη και μετά ξέσπασε φωτιά στο κτίριο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Η εφημερίδα Kommersant ανέβασε στην ιστοσελίδα της βίντεο που δείχνει πυκνό καπνό να βγαίνει από εκεί όπου βρίσκεται το κτίριο του συναυλιακού χώρου.

Fire currently burning at Crocus City Mall near Moscow after several gunmen opened firepic.twitter.com/prnntQIc0Q

— BNO News (@BNONews) March 22, 2024

Εν τω μεταξύ,  μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία. Όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν στη Μόσχα αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς το "τερατώδες έγκλημα".

Οι ρωσικές Αρχές έκαναν από την πρώτη στιγμή λόγο για τρομοκρατική επίθεση. 

VIOLENT CONTENT

Five terrorists mercilessly shoot visitors cornered in Crocus City Hall with automatic rifles.

Preliminarily, no fewer than 15 people have died. pic.twitter.com/rqLHZDk66D

— 301 Military (@301military) March 22, 2024

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι «οι σκέψεις του είναι στα θύματα της φρικτής επίθεσης» δήλωσε εκπρόσωπος, επικαλούμενος «φρικτές και δύσκολες εικόνες» από το σημείο των πυροβολισμών. «Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Ο Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος «δεν έχει καμία ένδειξη επί του παρόντος ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται» στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα. «Θα συμβούλευα να μην υπάρξει, σε τόσο πρώιμο στάδιο, σύνδεση με την Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Keywords
Αναζητήσεις
loutro-aimatos-sti-moscha-me-dekades-nekrous-kai-ekatontades-travmaties-se-synavliako-kentro.htm
Τυχαία Θέματα