Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αναζητά επενδυτές στις ελβετικές Άλπεις

17:31 16/1/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη…βιτρίνα του Νταβός. Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του και διοργανώνεται στο διάσημο ελβετικό χωριό εδώ και 53 χρόνια, με τη συμμετοχή αρχηγων κρατών, ηγετών από την βιομηχανία, την οικονομία, ανθρώπων του πολιτισμού αλλά και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Η παρουσία του αγγλικού συλλόγου ξεχωριστή, αλλά όπως αναφέρεται επίσημα, έγινε για να συναντήσει πελάτες και συνεργάτες και όχι για να προσελκύσει αγοραστές για την ποδοσφαιρική

ομάδα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε γνωστό τον Νοέμβριο ότι εξετάζει επιλογές, είτε για νέες επενδύσεις είτε για πιθανή πώληση, 17 χρόνια αφότου η οικογένεια Γκλέιζερ αγόρασε τους 20 φορές πρωταθλητές της κορυφαίας κατηγορίας στην Αγγλία.

Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι προσφορές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μέση Ανατολή και την Ασία αναμένεται να υποβληθούν εντός του επόμενου μήνα.

Η εκπρόσωπος του συλλόγου Έλι Νόρμαν, είπε ότι η παρουσία της Γιουνάιτεντ στο Νταβός «σίγουρα δεν είχε στόχο να προσελκύσει αγοραστές και θα χρησιμοποιηθεί για να συναντήσει υπάρχοντες πελάτες και συνεργάτες».

Στον κεντρικό δρόμο του Νταβός, όπου τα καταστήματα του χιονοδρομικού κέντρου έχουν μετατραπεί προσωρινά σε κομψούς χώρους από εταιρείες τεχνολογίας, τράπεζες και κυβερνήσεις για να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ετήσιας συγκέντρωσης, το πολυτελές «σαλόνι» της Γιουνάιτεντ ξεχώρισε.
Αύριο (17/1) ο πρώην παίκτης της Πίτερ Σμάιχελ, και ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου Ρίτσαρντ Άρνολντ, θα διοργανώσουν ένα βραδινό ποτό για τους καλεσμένους, ενώ ο εκτελεστικός συμ-πρόεδρος της Γιουνάιτεντ, Άβραμ Γκλέιζερ, αναμένεται να φτάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Χωρίς τίτλο πρωταθλήματος σε μια δεκαετία και δυσαρεστημένοι με το χρέος που έχει ο σύλλογος, οι οπαδοί έχουν διαμαρτυρηθεί αρκετές φορές πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων αυτή τη σεζόν κατά της τρέχουσας ιδιοκτησίας.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι περήφανη που είναι η πρώτη αθλητική ομάδα που συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Η παγκόσμια κοινότητα των 1,1 δισεκατομμυρίων φιλάθλων μας, παρέχει στο σύλλογο ισχυρές ευκαιρίες για να εμπλακεί πέρα από πολιτιστικά και γεωγραφικά όρια. Βρισκόμαστε στο Νταβός για να εξερευνήσουμε τρόπους μεγιστοποίησης του αντίκτυπου της εξαιρετικής εμβέλειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα