Με «ναυαρχίδα» το «επιτελικό κράτος», το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητά δομικές μεταρρυθμίσεις

15:06 16/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια λειτουργίας του, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) προχωρά στην πρόταση για πέντε δομικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το «παραπάνω βήμα» στην ελληνική οικονομία. Ανάμεσα σε άλλα, υπογραμμίζεται πως δίνεται μια μοναδική ευκαιρία ώστε να δημιουργηθεί «μια Ελλάδα σύγχρονη, πράσινη, καινοτόμα, πλούσια ξανά».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, μιλώντας στο συνέδριο που

πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, τόνισε πως «έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να φτιάξουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, πράσινη, καινοτόμα, πλούσια ξανά», ζητώντας για αυτό το σκοπό τη συμβολή όλων των πολιτικών, θεσμικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου».

Ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στάθηκε στο ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην «πράσινη ανάπτυξη». Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΤΕΕ, ο πρόεδρος του ανέπτυξε «ένα πλέγμα 5 μεταρρυθμίσεων για την πρόοδο της χώρας. Ένα πλέγμα αλλαγών και στόχων, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, που αλλάζει την Ελλάδα και που μαζί της αλλάζει η δουλειά μας και όλοι εμείς», που «αποδεικνύουν τον θεσμικό και μεταρρυθμιστικό ρόλο ενός ιστορικού θεσμού, του ΤΕΕ, που έκλεισε ήδη τα 100 χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία». 

Οι δομικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει το ΤΕΕ

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες παντού: «Θέλουμε ο μηχανικός, οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και εν τέλει η δημόσια διοίκηση να καταφέρουν να εξυπηρετούνται για όλα μέσα από ηλεκτρονικά συστήματα αιχμής».

Κράτος βοηθός και όχι δυνάστης του πολίτη: «Θέλουμε να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της δημόσιας διοίκησης από το κακό τους παρελθόν, να αναδείξουμε την ωφέλεια που μπορεί να έχει για την κοινωνία και την οικονομία, με διαφάνεια, αξιοπιστία, λογοδοσία, ανταγωνιστικότητα και ποιότητα».

Στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός στην πράξη: «Θέλουμε το κράτος να γίνει πραγματικά επιτελικό και να καταφέρει επιτέλους να σχεδιάσει την ανάπτυξη του τόπου».

Ενισχυμένος ρόλος του μηχανικού: «Θέλουμε, για μια ακόμη φορά στην ιστορία της χώρας, τον μηχανικό στυλοβάτη της ανάπτυξης. Με νέα προσόντα, με ενισχυμένο ρόλο, με πολλαπλούς ρόλους και έργα».

Βιώσιμη Ανάπτυξη με νέες δουλειές για όλους: «Θέλουμε πολιτικές που διαχέονται στην κοινωνία, που συμβάλλουν παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος και στη δημιουργία νέου πλούτου, που δημιουργούν καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας, Με μοναδικούς πόρους διαθέσιμους, μέσω Ταμείου Ανάκαμψης Ανθεκτικότητας και νέου ΕΣΠΑ, το στοίχημα είναι η έμπρακτη διάχυση στην κοινωνία όλων των ωφελημάτων».

Keywords
Αναζητήσεις
me-navarchida-to-epiteliko-kratos-to-techniko-epimelitirio-elladas-zita-domikes-metarrythmiseis.htm
Τυχαία Θέματα