Τα χαρτοφυλάκια αλλάζουν θέσεις στο ΧΑ – Η αγορά επανήλθε στα υψηλά

21:27 15/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Συνεχίζεται με μεγάλη ένταση η εναλλαγή θέσεων και επενδυτών στις μετοχές του FTSE και της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που συνοδεύτηκε την Παρασκευή από το rebalancing στις μετοχές των δεικτών, με αφορμή την αυξημένη διασπορά στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Νέες θέσεις για τα χαρτοφυλάκια και νέοι πρωταγωνιστές στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις του FTSE και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Στην πραγματικότητα η αλλαγή σταθμίσεων τους δείκτες, αξιοποιήθηκε εν μέρει για να κρύψει τις αναδιατάξεις των ενεργητικών

χαρτοφυλακίων της αγοράς, ενώ όσον αφορά τη λήξη των συμβολαίων του Μαρτίου αν και προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τον άνεμο του rebalancing, δεν κατάφερε να απογειωθεί και παρέμεινε στην αφάνεια, την ώρα που ο τζίρος στο ΧΑ έφθανε τα 360 εκατ. ευρώ, με προσυμφωνημένες συναλλαγές περίπου 29 εκατ. ευρώ.

Η αγορά επανήλθε πλέον στις τιμές των υψηλών και πλήθος μετοχών έχουν εκτονώσει την υπεραγορασμένη εικόνα τους, αλλά αυτό συνοδεύεται όπως είναι φυσικό από την έλλειψη ρυθμού, μετά τις εναλλαγές και τις διακυμάνσεις των τιμών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,31% στις 1.422.03 μονάδες. Μετά από διακυμάνσεις πέρασε μόνιμα σε θετικό έδαφος περίπου μετά τις 12.30. Ωστόσο
μετά από παραμονή σε ζώνη υψηλών της ημέρας μεταξύ 1.422 και 1.426 μονάδες για περίπου τρεις ώρες, επέστρεψε χαμηλότερα κοντά στο σημείο που έκλεισε.

Η Πειραιώς ήταν και πάλι η μετοχή που προσέλκυσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με πολύ μεγάλες συναλλαγές 88 εκατ. ευρώ. Οι εντολές αγοράς λόγω αλλαγής στάθμισης μείωσαν την αρχική υποχώρηση, καθώς υπήρχαν πωλητές στη μετοχή και οι αγοραστές τους περίμεναν χαμηλότερα. Αντίθετα δυναμική είχε πάλι η Εθνική Τράπεζα που κινήθηκε από την αρχή ανοδικά, ενώ ανοδικά έκλεισε και η μετοχή της Eurobank και με οριακά μεγαλύτερο τζίρο από την Εθνική και οι δύο πάνω από τα 35 εκατ. ευρώ. Και η Alpha Bank κινήθηκε ανοδικά επίσης.

Η ΔΕΗ είχε πολύ καλή παρουσία με αξιόλογη ημερήσια άνοδο. Συνέχισε ανοδικά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αν και με μικρότερα κέρδη μετά την ανακοίνωση, ενώ η ΤΕΡΝΑ
Ενεργειακή, όταν οι ανακοινώσεις προσγείωσαν τους βιαστικούς, που ανέμεναν άμεσες εξελίξεις.

Σαράντης, ΙΝΤΡΑΚΟΜ και EpsilonNet έδωσαν καλές ημερήσιες αποδόσεις, με την πρώτη εισηγμένη, να πρωταγωνιστεί με καλά κέρδη, επενδύσεις και αυξημένες θέσεις από τους βασικούς μετόχους, που απορρόφησαν τις πωλήσεις ξένων επενδυτών.

Ο δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο 0,28% στις 3.429.2 μονάδες και ο δείκτης FTSEM σημείωσε άνοδο 1,06% στις 2.412.29 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε έκλεισε με κέρδη 0,26% στις 1.207.99 μονάδες. Τα μεγάλα πακέτα έγιναν στην Εθνική, την Eurobank και την Πειραιώς. Ισορροπημένη η εικόνα αν και με 58 μετοχές να κινούνται ανοδικά έναντι 59 πτωτικών. Τα μεγάλα πακέτα έγιναν στην Εθνική, την Eurobank και την Πειραιώς.

Keywords
Αναζητήσεις
ta-chartofylakia-allazoun-theseis-sto-cha--i-agora-epanilthe-sta-ypsila.htm
Τυχαία Θέματα