Τα οικονομικά δεδομένα είναι θετικά!

11:55 19/2/2023 - Πηγή: Emea.gr

Μετά από μακρά περίοδο ύφεσης και αναταράξεων, οικονομικών, κοινωνικών και φυσικά πολιτικών η χώρα φαίνεται πως αρχίζει να στέκεται στα πόδια της. 

Βέβαια οι παθογένειες που συνδέονται με ό,τι φέρνει μαζί του ο όρος του «νέο-Έλληνα» θα λειτουργούν πάντα ως τροχοπέδη. Αλλά όπως όλα δείχνουν, το «τρένο» δεν μπορεί να γυρίσει πίσω! Η πορεία είναι μια και αυτή είναι προς τα εμπρός! 

Το ερώτημα είναι «ποιοι θέλουν να μπουν μέσα;». Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και το τρένο δεν έχει διαχωρισμό θέσεων. Όλοι αξίζουν το ίδιο, όπως συμβαίνει και με την ψήφο της καθεμιάς και του καθένα από εμάς.

Όλοι ίσοι. 

Εκτός όμως θα πρέπει να μείνουν αυτοί που δεν θέλουν να μπουν μέσα σε αυτό το «τρένο» και το μόνο που θέλουν είναι να κρατήσουν την χώρα πίσω. Να την κρατήσουν στο παρελθόν, εγκλωβισμένη σε ότι πρεσβεύει αυτή η επιλογή! 

Τα οικονομικά δεδομένα είναι θετικά. Οι οίκοι αξιολόγησης, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, τόσο στην Ελληνική Οικονομία, όσο και στις επιχειρήσεις της χώρας, ενώ οι τοποθετήσεις ξένων εταιρειών, σε ελληνικές εισηγμένες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. 

Αναφορικά με το Ελληνικό Χρηματιστήριο παρατηρούμε πως η πορεία του είναι ανοδική και τα δεδομένα για την επόμενη περίοδο ενθαρρυντικά! Η ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και όχι η άνοδος του ΧΑ, τόσο πολύ, είναι κάτι που θα λειτουργήσει – αθροιστικά – υπερ της ελληνική οικονομίας η οποία δεν έχει αντοχές για νέους πειραματισμούς και εκπαιδευόμενους μάγους! Τους είδαμε (ειδικά τους μάγους) και τους μάθαμε! 

Όπως γράψαμε και νωρίτερα. Η πορεία είναι μια και είναι προς τα εμπρός! 

Το editorial δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην Business Voice #6

Keywords
Τυχαία Θέματα