Μικρές διακυμάνσεις έδωσαν ευκαιρίες τοποθετήσεων στα blue chips

21:39 23/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το οριακά ανοδικό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη και όλων των δεικτών στην αγορά, αποκάλυψε την κίνηση με βήμα σημειωτόν της αγοράς σε αυτά τα επίπεδα τιμών για αρκετές μετοχές μεγάλων εταιριών.

Η πληθώρα των σημαντικών νέων και της προοπτικής για μεγαλύτερα κέρδη διατηρεί τα κερδισμένα επίπεδα πάνω από τις 1350 μονάδες και απορροφά τις πωλήσεις απελευθερώνοντας κεφάλαια. Ισορροπία επικράτησε και στις μετοχές, με μοιρασμένη στην μέση την πίτα κερδισμένων και χαμένων, αλλά στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση υπήρχαν πιο έντονες κινήσεις.

Σε πρώτο πλάνο και δίκαια πέρασε η μετοχή της

ΔΕΗ μια και είχε πολύ σημαντικές ανακοινώσεις, με μία νέα προς τα άνω αναθεώρηση του πλάνου της από τη διοίκηση του Γιώργου Στάσση, καθώς έπιασε πολύ νωρίτερα τους στόχους που είχαν τεθεί και πλέον ανοίγει βηματισμό σε επίπεδα μεγεθών και στο ΧΑ επίσης.

Με τη ΔΕΗ να ηγείται και σταθερά στο κλείσιμο, σε πολλά από τα blue chips, παρατηρήθηκαν τοποθετήσεις στη μετοχή της, όπως και στη Mytilineos, στη
JUMBO, στις τράπεζες όπου η Alpha Bank είχε με τη σειρά της αγοραστές, αλλά και οι Πειραιώς, ΕΤΕ, Eurobank και ΟΠΑΠ.

Ρευστοποιήσεις αντικρίστηκαν με καλές αγοραστικές εντολές σε πλήθος τίτλων, αλλά στα υψηλά της ημέρας οι αγοραστές άφησαν τους πωλητές να ρευστοποιήσουν και επανήλθαν από τις 16:00 για να οριοθετήσουν τα επίπεδα των τιμών και να ρυθμίσουν το κλείσιμο σε θετικό έδαφος.

Πολλά πακέτα σε ισχυρά blue chips κατέδειξαν το ενδιαφέρον κι όχι μόνον για την ΔΕΗ αν και ήταν ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της ημέρας. Ωστόσο, μεγάλα πακέτα έγιναν και σε Τράπεζα Πειραιώς, Mytilineos, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και JUMBO.

Ο Γενικός Δείκτης ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι το υψηλό των 1359 μονάδων μεταξύ 13:00 και 13:30, αλλά μετά τις 16:00 πέρασε οριακά και σε αρνητικό έδαφος για να μπει φρένο στην υποχώρηση και με τις δημοπρασίες να προκύψει το μετρημένο κλείσιμο στις 1,353,14 μονάδες άνοδο 0,12% και αυξημένο τζίρο στα 111,95 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 17,27 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

Οι ανοδικές μετοχές ήταν 56 έναντι 54 πτωτικών και όλοι δείκτες FTSE έκλεισαν ανοδικά, με καλύτερο όλων το δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης καθώς η
συνεδρίαση ευνόησε τη διάχυση ενδιαφέροντος σε μετοχές μικρότερων εταιριών.

Μέτρια η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές με τους δείκτες σε Παρίσι και Μιλάνο να δίνουν από πριν το αποτέλεσμα και για Φρανκφούρτη  και Λονδίνο, που όλοι, ακόμα και ο FTSE του Λονδίνου έκλεισαν πτωτικά με το άνοιγμα της Wall Street.

Keywords
Αναζητήσεις
mikres-diakymanseis-edosan-efkairies-topothetiseon-sta-blue-chips.htm
Τυχαία Θέματα