Μικρή ανάσα στα blue chips άνοδος για μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση

21:18 1/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με μικρές κινήσεις έκλεισε την εβδομάδα η αγορά, μετά τα μεγάλα κέρδη που ήρθαν από την προηγούμενη έντονη ημέρα του rebalancing, ορισμένα από τα οποία άλλωστε ήταν απρόσμενα, καθώς τα παθητικά funds μπήκαν την Πέμπτη «τυφλά» στη λήξη της συνεδρίασης με περίπου 100 εκατ. ευρώ, παρασύροντας ότι βρήκαν στο διάβα τους.

Βεβαίως το σχόλιο για την τυφλή είσοδο αφορά στις τιμές κι όχι στις μετοχές, όπου εισήλθαν σε καλές εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης του ΧΑ και ανέδειξαν κερδισμένους από τη διαδικασία αυτή. Αλλά η Παρασκευή ήταν μία ημέρα

συντήρησης, αφομοίωσης επιπέδων και των τελευταίων μικρών ρευστοποιήσεων, περισσότερο για κατοχύρωση κερδών και αύξησης ρευστότητας, παρά πωλήσεων ανάγκης για αυξημένη συμμετοχή στη διάθεση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς.

Εδώ, το τρένο έχει ήδη αναχωρήσει από το σταθμό και το σενάριο των πωλήσεων για είσοδο χαμηλότερα είναι μάταιο πλέον. Η τιμή παρά τη μικρή διόρθωση έχει ήδη φθάσει ψηλά, τα μηνύματα για υψηλή συμμετοχή διαδέχονται το ένα το άλλο και τίποτα δεν προδικάζει πως όσοι πούλησαν θα μπορέσουν να πάρουν ικανοποιητικό μέρος των μετοχών που ρευστοποίησαν. Ήταν λανθασμένη απόφαση αυτή.

Η αγορά όπως ήταν φυσικό έκοψε ταχύτητα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχασε έδαφος, ενώ οι περισσότερες μετοχές έκλεισαν ανοδικά. Αντίθετα η υποχώρηση ήταν περιορισμένη. Ο Γενικός Δείκτης πέρασε σε αρνητικό έδαφος μετά τις 11:30, έκανε χαμηλά ημέρας στις 1.421 μονάδες, 3 μονάδες από το προηγούμενο κλείσιμο και τελικά, αφού άγγιξε το θετικό πρόσημο στις 16:30 δέχθηκε σχετική πίεση στις δημοπρασίες και έκλεισε με οριακή πτώση.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.422.75 μονάδες με μικρή πτώση 0,14%. Ο τζίρος ήταν μέτριος στα 89,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 17 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

Ο FTSE σημείωσε πτώση κατά 0,25% τις 3.454.66 μονάδες, ενώ αντίθετα ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,59% στις 2.435.84 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,71% στις 1.238.76 μονάδες.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε με μικρή πτώση στα 3,98 ευρώ κι έχασε οριακά την κεφαλαιοποίηση των 5 δισ. ευρώ που είχε φθάσει την Πέμπτη. Έχει θέσει ουσιαστικά υψηλά τον πήχη για το placement.

Κατοχύρωση κερδών σημειώθηκε στην μετοχή των ΕΛΠΕ και του ΟΤΕ, μικρή διόρθωση σημείωσε η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ πιέστηκε η Coca-Cola άνευ αντικρίσματος αφού είναι και παραμένει στα υψηλά. Αντίθετα ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΤΙΤΑΝ στήριξαν την αγορά. Οι περισσότερες μετοχές συνολικά 66 έκλεισαν ανοδικά και 43 υποχώρησαν.

Keywords
Αναζητήσεις
mikri-anasa-sta-blue-chips-anodos-gia-mesaia-kai-mikri-kefalaiopoiisi.htm
Τυχαία Θέματα