Μικρή διόρθωση του ΧΑ εν μέσω υποχώρησης σε Ευρώπη και Wall Street

20:06 3/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στο ΧΑ σχεδόν οι μισές μετοχές έκλεισαν ανοδικά, ενώ οι διεθνείς αγορές αναμένουν σήμερα λεπτομέρειες από τη συνεδρίαση της Επιτροπής της Fed για να διαγνώσουν αν υπάρχει στον ορίζοντα μείωση επιτοκίων από το Μάρτιο

Με μικρή πτώση του Γενικού Δείκτη και με σχετικά περιορισμένες συναλλαγές έκλεισε το ΧΑ, δίνοντας την ευκαιρία να διορθωθούν ελαφρά οι αποτιμήσεις τόσο πτωτικά όσο και ανοδικά σε μερικές μετοχές, ενώ ταυτόχρονα κρατήθηκε το επίπεδο των 1.300 μονάδων του Γενικού Δείκτη.

Οι διεθνείς αγορές ήταν άκεφες. Γενική

πτώση στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΧΑ στην Ευρώπη, μετά και τη χθεσινή πτώση στη Νέα Υόρκη. Το ΧΑ συγκριτικά ήταν σχεδόν ανοδικό, sειδικά αν ληφθεί υπόψη, ότι οι ανοδικές μετοχές ήταν 50 έναντι 67 πτωτικών και ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,48% στις 1301,34 μονάδες, ενώ η πτώση στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές ξεπερνούσε το 1%.

Στη Wall Street αναμένουν σήμερα το βράδυ, λεπτομέρειες από τη συνεδρίαση της Επιτροπής FOMC για να βγάλουν συμπέρασμα για το πότε θα αρχίσει η Fed να μειώνει τα επιτόκια. Καθώς η μείωση μετά το φρένο που μπήκε στον πληθωρισμό διεθνώς, είναι το βασικό σενάριο στο οποίο ποντάρουν οι διεθνείς αγορές, ίσως όμως συνειδητοποιούν ότι βιάζονται λίγο, για να αναμένουν μειώσεις.

Από την άλλη όμως αυτή είναι μία χρονιά εκλογών και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υστερεί σημαντικά στις δημοσκοπήσεις. Αγορές και κυβέρνηση στις ΗΠΑ, θα ήθελαν να δουν μειώσεις επιτοκίων από το Μάρτιο. Μετά τον Ιούνιο η μισή χρονιά θα έχει φύγει και μπορεί η διαφορά υπέρ του Τραμπ να έχει ήδη παγιωθεί, αν και οι δημοσκοπήσεις ήδη τον εμφανίζουν ως φαβορί.

Οι συναλλαγές στο ΧΑ έφθασαν τα 72,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 5,7 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένες συναλλαγές σε πακέτα. Από τον συνολικό τζίρο των 72,8 εκατ. ευρώ, τα 62,9 εκατ. ευρώ ήταν συναλλαγές σε μετοχές του FTSE 25, με τις συναλλαγές σε Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ να πραγματοποιούν το 60% αυτών.

Διόρθωσαν και οι 4 μετοχές των συστημικών τραπεζών και ο τραπεζικός δείκτης φυσικά. ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ ήταν οι ανοδικές σημαίες, ακολουθούμενες από τους τίτλους των ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ομίλου Στασινόπουλου που έδωσαν τις καλύτερες ημερήσιες αποδόσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
mikri-diorthosi-tou-cha-en-meso-ypochorisis-se-evropi-kai-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα