«Μήνυμα Χριστουγέννων» έστειλε ο πρωθυπουργός προς τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Στο μήνυμα που έστειλε για τις γιορτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εστίασε στα σχέδια της κυβέρνησης για την προώθηση των μη κρατικών πανεπιστημίων από την κυβέρνηση.

Ανάμεσα σε άλλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πράξη αυτή δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους να επιστρέψουν  στην Ελλάδα και να εργαστούν, «μαζεύοντας» το brain drain.

«Ένα μεγάλο, ένα ιστορικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή συνιστά η ανακοίνωση που κάναμε αυτήν την εβδομάδα: η λειτουργία επιτέλους και στην Ελλάδα

μη κερδοσκοπικών, μη κρατικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια. Αργήσαμε πολύ ως χώρα να διορθώσουμε αυτήν την εκπαιδευτική ανορθογραφία. Εμείς όμως το είπαμε και θα το κάνουμε.

Θα δίνουμε πλέον τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να εργαστούν στην πατρίδα τους πολλοί από τους 40.000 νέους και νέες μας που σήμερα αναγκάζονται να σπουδάζουν στο εξωτερικό, με μεγάλο κόστος για τις οικογένειές τους. Αλλά και να προσελκύσουμε ξένους φοιτητές να έρθουν στην Ελλάδα για τις σπουδές τους, όπως και Έλληνες που διδάσκουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν επιτέλους στην πατρίδα.

Φυσικά και το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό και το ενισχύουμε θεσμικά και οικονομικά ώστε να έχει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και να μπορεί να διευρύνει τις συνεργασίες του με κορυφαία διεθνή ιδρύματα. Διευκολύνουμε την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας των ΑΕΙ και των ΕΛΚΕ, προκειμένου να αυξηθούν οι πόροι και να διοχετευθούν σε κοινωνικές δράσεις (υποτροφίες, σίτιση κ.λπ.) και σε ερευνητικά προγράμματα». 

Keywords
Αναζητήσεις
minyma-christougennon-esteile-o-prothypourgos-pros-ta-mi-kratika-panepistimia.htm
Τυχαία Θέματα