Μητσοτάκης: Οσο καλύτερα πάει η Οικονομία τόσο θα αυξάνονται οι μισθοί

21:11 25/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στη συνέντευξη που έδωσε ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεόραση του Σκάι και τη Σία Κοσιώνη αναγνώρισε εκ νέου ότι η ακρίβεια αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα. «Γνωρίζω ότι υπάρχουν νοικοκυριά που δοκιμάζονται και τα μακροοικονομικά μεγέθη δεν τους αφορούν» σημείωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε, όμως, ότι η κυβερνητική πολιτική παρουσιάζει αποτελέσματα και μία κάποια βελτίωση ως προς τη διαφάνεια και τον έλεγχο των τιμών.

«Αν υπήρχε μαγική φόρμουλα κατά της ακρίβειας

κάποια άλλη χώρα θα την είχε βρει. Οι μισθοί αυξάνονται επειδή η οικονομία πηγαίνει καλά, οι φόροι έχουν μειωθεί σημαντικά, υπάρχουν έκτακτες βοήθειες και η έμφαση μας είναι πάντα στους πιο ευάλωτους, το κοινωνικό κράτος είναι παρόν», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι «όσο καλύτερα πηγαίνει η Οικονομία τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι μισθοί.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί. Ο ανταγωνισμός είναι μία απάντηση. Λειτούργησε στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι τιμές στην ενέργεια είναι χαμηλότερες γιατί λειτούργησε ο ανταγωνισμός, καθώς και επειδή στηρίξαμε τα νοικοκυριά. Είχαμε επίσης και ευρωπαική στήριξη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεσμεύθηκε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει τους ελέγχους στην αγορά υπενθυμίζοντας ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα ακόμη και σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-oso-kalytera-paei-i-oikonomia-toso-tha-afxanontai-oi-misthoi.htm
Τυχαία Θέματα