Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Στο «χορό» των κινητοποιήσεων ξανά οι εργαζόμενοι

16:18 13/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου τους «Η Τρίαινα», θα μπουν ξανά στο «χορό» των κινητοποιήσεων και θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα συνεχίσουν το διάλογο και τους αγώνες με υπομονή και επιμονή  μέχρι να πάρουν απαντήσεις και να αποκατασταθεί το σύνολο του προσωπικού (460 οικογένειες) σε μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπείς αποδοχές. Τονίζεται, επίσης, ότι έχουν προηγηθεί συναντήσεις  «με τον υπουργό Επικρατείας κ. Παπασταύρου, και τον Υφυπουργό παρά

τω Πρωθυπουργώ κ. Μπρατάκο».

Στο αίτημά τους για να υπάρξει μια ακόμη παράταση του προγράμματος συντήρησης των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού για 2-3 μήνες, οι υπουργοί δεν ήταν αρνητικοί και δεσμεύτηκαν ότι θα ερωτηθούν τα αρμόδια υπουργεία και το γενικό λογιστήριο του κράτους. Παρ’ όλα αυτά σε καθημερινές τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν με το γραφείο του υπουργού δεν τους έχει δοθεί μία σαφής απάντηση.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων διεκδικούν τα εξής: 

Την παράταση του προγράμματος με το Πολεμικό Ναυτικό μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι αποφάσεις που αφορούν το εργασιακό τους μέλλον.Εργασιακό μέλλον (μισθοί , τριετίες και συμβάσεις αορίστου χρόνου).Προγράμματα συμπλήρωσης της διαφοράς των ποσών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε σχέση με το συνολικό ποσό του ICC.Την παρέμβαση της υπουργού προς τον ειδικό διαχειριστή για συντόμευση των χρόνων κατάρτισης του δεύτερου πίνακα διανομής, ώστε να συμπληρωθούν τα ποσά και να πληρωθούν στο ακέραιο οι εργαζόμενοι.Μισθοδοσία μηνός Φεβρουαρίου 2023 και καταβολή των ενσήμων και των άλλων διαφορών.Μέριμνα για συνταξιοδότηση των μηχανικών ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ που έχουν υπερβεί το 62ο έτος.Την παρέμβαση της υπουργού για τον εκβιασμό – εκφοβισμό που δέχονται οι εργαζόμενοι από την πλευρά της εταιρίας του Προκοπίου να παραιτηθούν από τον συνδικαλιστικό τους φορέα για να προχωρήσουν σε νέα υπογραφή σύμβασης.
Keywords
Αναζητήσεις
nafpigeia-skaramagka-sto-choro-ton-kinitopoiiseon-xana-oi-ergazomenoi.htm
Τυχαία Θέματα