Ο Χρήστος Παπανδρόπουλος μιλάει για την επέκταση της BOX NOW

17:35 28/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

O CMO της εταιρείας μιλάει στο Business Voice Weekly για τα μελλοντικά σχέδια της BOX NOW, αλλά και για όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

Τι σηματοδοτεί για τη BOX NOW το milestone των 100.000 θυρίδων;

Κάθε διεύρυνση του διαθέσιμων θυρίδων των πράσινων lockers της BOX NOW σηματοδοτεί την πίστη μας στην ανθρωποκεντρική μας ανάπτυξη αλλά και στο βασικό στοίχημα που έχουμε θέσει από την πρώτη μέρα της λειτουργίας

μας: να μπορούμε να προσφέρουμε εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και αξιόπιστα την απόλυτη λύση για τις ανάγκες παραλαβής και αποστολής δεμάτων των πελατών μας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Διαβάστε το Business Voice Week

Στα 3 χρόνια παρουσίας της η BOX NOW επεκτάθηκε, τοποθετώντας θυρίδες σε όλη την Ελλάδα, προωθώντας ένα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παράδοσης, χαρίζοντας ευελιξία και εξοικονόμηση χρόνου.

Οι αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών οδήγησαν σταδιακά και στην αύξηση του αριθμού των θυρίδων της BOX NOW, οι οποίες έφτασαν πλέον τις 100.000, με στόχο μέχρι το τέλος του 2024 να αγγίξουν τις 150.000 μέσα από 3.000 Lockers!

Η BOX NOW επεκτείνεται, λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση σε περιοχές στις οποίες παρατηρείται μεγάλη χρήση των lockers, όπως για παράδειγμα την τοποθέτηση 50+ νέων lockers στον Πειραιά ή επιλέγοντας νέα σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα έχει δημιουργήσει το δικό της self-service “κατάστημα” με 240 θυρίδες στο κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης έχει τοποθετήσει lockers σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό και ΗΣΑΠ.

Ποιες είναι οι μελλοντικές σας κινήσεις;

Να ελαχιστοποιήσουμε τον χρόνο παράδοσης και ταυτόχρονα να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας με νέες λύσεις. Οι καταναλωτές σήμερα δεν έχουν χρόνο να περιμένουν το δέμα τους να παραδοθεί στο σπίτι και γι’ αυτό «αγκάλιασαν» την επιλογή της αποστολής και παραλαβής… όπου και ό,τι ώρα επιθυμεί ο καθένας.

Η ευκολία στην χρήση της υπηρεσίας είναι βασικό κριτήριο για τους καταναλωτές. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο προχωρήσαμε σε μια νέα μοναδική λύση: το BOX NOW Mobile Application!

Το BOX NOW Mobile Application προσφέρει στους χρήστες μια εμπειρία, με εύχρηστο σχεδιασμό και πλήθος λειτουργιών. Η εφαρμογή διαθέτει φιλικό προς τον χρήστη interface/περιβάλλον, καθιστώντας την πλοήγηση και την εύρεση των επιθυμητών λειτουργιών παιχνίδι. Προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού προφίλ στον χρήστη με εύκολη πρόσβαση στις τρέχουσες και προηγούμενες παραγγελίες, τα στοιχεία του λογαριασμού του και real time ενημέρωση με push notifications για την πορεία των δεμάτων του.
Σήμερα πλέον ο χρήστης μπορεί γρήγορα και απλά:

Να στείλει δέμα από όπου και αν βρίσκεται, χωρίς καν να χρειάζεται να εκτυπώσει voucher αποστολής. Να επιστρέψει το δέμα του από το αγαπημένο του e-shop με το πάτημα ενός κουμπιού.
να παραλάβει το δέμα του με το μοναδικό pin που λαμβάνει στην εφαρμογή.Η εφαρμογή της BOX NOW εκτός από την Ελλάδα, είναι διαθέσιμη σε Κύπρο, Κροατία, Βουλγαρία και δεσμεύεται να προσφέρει στους πελάτες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Διαβάστε το Business Voice Week

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της BOX NOW σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Η ευελιξία, το κομβικά συνεχώς διευρυμένο δίκτυο, το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών και η συνεχής αναβάθμιση της εμπειρίας του χρήστη. Με καινοτόμες ιδέες και σεβασμό στο περιβάλλον ανανεώνουμε τις υπηρεσίες μας βάσει των πραγματικών αιτημάτων και των ζητούμενων που μας θέτουν οι συνεργάτες και οι πελάτες μας. Καθημερινά διευρύνουμε τις δυνατότητες μας, για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη, αλλά και να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία όσων μας επιλέγουν.

Έχει δυναμική το last mile delivery στην ελληνική αγορά;

Το last mile delivery είναι το μέλλον. Μπήκε στην ζωή μας έντονα στην καραντίνα και σήμερα δεν μπορούμε να τη φανταστούμε χωρίς αυτό. Τα «πράσινα» locker και η «παράδοση στο Last Mile» ορίζουν τη νέα εμπειρία παραλαβής αγαθών που αγοράζουμε από το διαδίκτυο και όχι μόνο.

Αυτό διαφαίνεται και από σχετική έρευνα που καταγράφει πως η τεχνολογία και η καινοτομία επηρεάζουν τις προτιμήσεις των Ελλήνων σχετικά με τις αγορές τους. Αγοράζουν από το διαδίκτυο, παραλαμβάνουν στο σπίτι, στο locker της γειτονιάς τους ή σε εναλλακτικά σημεία. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, περισσότεροι από 2 στους 3 (71%) Έλληνες έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το πρώτο 6μηνο του 2023. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 5% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, όταν το 68% των Ελλήνων έκανε online τις αγορές του.

Μάλιστα, το e-commerce αφορά, καθημερινά, όλο και περισσότερο και τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, τάση που καταγράφηκε κυρίως στη διάρκεια της πανδημίας.

Τι κάνει «πράσινα» τα πράσινα κουτιά (Lockers) της BOX NOW;

Η λογική ότι για την λειτουργία τους δεν χρειάζεται να καταναλώσουν ενέργεια!

Για την ακρίβεια, με τη χρήση φωτοβολταϊκού panel, τα πράσινα locker της BOX NOW παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζονται. Για αυτόν ακριβώς το λόγο σήμερα έχουμε περάσει πλέον στην εποχή που μιλάμε για το «πράσινο Locker της γειτονίας”, επιβεβαιώνοντας την τεράστια απήχηση που γνώρισαν τα φιλικά προς το περιβάλλον BOX NOW Lockers στους καταναλωτές.

Αποτελεί η χρήση της τεχνολογίας ασφαλή δρόμο για επιλογές βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας για τις σύγχρονες εταιρείες;

Είναι ο μοναδικός δρόμος. Ή για να το πούμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, είναι μονόδρομος. Στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, η τεχνολογία κινείται προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας ως μοναδική προϋπόθεση για την συνέχιση του τρόπου ζωής μας. Δεν υπάρχει άλλη ή δεύτερη ευκαιρία για τον πλανήτη. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να στηρίζουν τις πρωτοβουλίες που κάμπτουν τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε το Business Voice Week

Ποια επιλογή πληρωμής επιλέγουν περισσότερο οι πελάτες σας;

H συντριπτική πλειοψηφία των πελατών μας επιλέγει να πληρώνει ηλεκτρονικά, με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Παράλληλα όμως παρέχουμε και τη δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή για όσους πελάτες δεν επιθυμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας με την επιλογή «αντικαταβολής» BOX NOW Pay on the Go.

Η δυνατότητα αντικαταβολής δίνεται στους καταναλωτές με ένα νέο και σύγχρονο τρόπο, χωρίς μετρητά ή αναμονή για την παραλαβή. Ο καταναλωτής μπορεί να πραγματοποιήσει την παραγγελία του ολοκληρώνοντας την πληρωμή online, μόνο όταν το δέμα έχει παραδοθεί στο BOX NOW Locker που έχει επιλέξει. Τα επίσημα στοιχεία που διαθέτει η BOX NOW για την υπηρεσία αντικαταβολής, δείχνουν ότι αυτή έχει αυξηθεί σημαντικά, άνω του 40%, τους τελευταίους 2 μήνες σε κορυφαίες βιομηχανίες, όπως αυτές των Βιβλίων, των Παιχνιδιών και των Παπουτσιών.

Ποια κατηγορία καταναλωτών επιλέγει περισσότερο τις υπηρεσίες της BOX NOW;

Όλοι οι πολίτες, καθώς κανένας δε θέλει να ταλαιπωρείται ή να εγκλωβίζεται σπίτι περιμένοντας τα προϊόντα που έχει παραγγείλει. Σήμερα, θα μου επιτρέπατε να πω, ότι η παράδοση ή αποστολή από τα πράσινα lockers της BOX NOW αποτελεί την κατάκτηση κάθε καταναλωτή να μπορεί να παραλαμβάνει ή να στέλνει δέματα γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια, όποτε εκείνος θέλει.

Keywords
Αναζητήσεις
o-christos-papandropoulos-milaei-gia-tin-epektasi-tis-box-now.htm
Τυχαία Θέματα