Σε «ανοικτή γραμμή» η κυβέρνηση με τις επιχειρήσεις για τα καθημερινά προβλήματα

16:21 28/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η υφυπουργός Ανάπτυξης ‘Αννα Μάνη – Παπαδημητρίου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις επιχειρήσεις προκειμένου να μπορούν να λύνουν τα προβλήματα τους.

«Η κυβέρνηση συζητά με την ΚΕΕΕ, επιχειρηματίες και την αγορά, ώστε να βρίσκει σε καθημερινή βάση λύσεις στα προβλήματα των επιχειρήσεων. Τα Επιμελητήρια παίζουν ένα πολύ ουσιαστικό ρόλο, καθώς αντιπροσωπεύουν τον πλούτο των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας.

Κρίσιμη, φυσικά, για την υποστήριξη της νησιωτικής επιχειρηματικότητας είναι η απλοποίηση

διαδικασιών και η εξεύρεση τραπεζικών κεφαλαίων», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός στη διευρυμένη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε στη Χίο.

«Στήριξη στις νεοφυείς επιχειρήσεις»

Σε μήνυμα της στα social media, η υφυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση προωθεί σχέδια για τη δημιουργία νέων δομών που θα στηρίζουν την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα και θα προωθούν την Ελλάδα ως αναδυόμενο κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

«Με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχα στο Greek Exports Forum & Awards 2024 και απένειμα βραβεία στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, μεταξύ των οποίων και η «δική» μας Olympia Electronics.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Divani Apollon Palace & Thalasso τόνισα:

Την υποστήριξη της Κυβέρνησης προς τις εξαγωγικές δυνάμεις της χώρας.Αναφέρθηκα στις στρατηγικές για την ενίσχυση των εξαγωγών και τη σημασία της εξωστρέφειας και του ανταγωνιστικού μοντέλου ανάπτυξης για την εθνική οικονομία.Επισήμανα τις σημαντικές χρηματοδοτικές ευκαιρίες για το επιχειρείν, αλλά και την προώθηση των νέων τεχνολογιών. Υπογράμμισα ότι στο υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργαζόμαστε σχέδια για τη δημιουργία νέων δομών που θα στηρίζουν την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα και θα προωθούν την Ελλάδα ως αναδυόμενο κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Κλείνοντας, και ενόψει των Ευρωεκλογών, τόνισα ότι η πολιτική σταθερότητα, η δημοσιονομική υπευθυνότητα και το σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον είναι απαραίτητα στοιχεία για να διατηρηθεί η χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

Keywords
Αναζητήσεις
se-anoikti-grammi-i-kyvernisi-me-tis-epicheiriseis-gia-ta-kathimerina-provlimata.htm
Τυχαία Θέματα