Ο δήμαρχος της Μόσχας κατηγορεί την Ουκρανία για επιθέσεις με drones

14:13 4/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία εξαπέλυσε άλλη μία επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της ρωσικής πρωτεύουσας και της περιφέρειάς της, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή πτήσεων στο αεροδρόμιο Βνούκοβο.

Νωρίτερα η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών Rosaviatsiya είχε ανακοινώσει μέσω Telegram πως επιβάλλονται σήμερα το πρωί περιορισμοί στις προσγειώσεις και τις απογειώσεις από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας «για τεχνικούς λόγους πέραν του ελέγχου του αεροδρομίου». Οι περιορισμοί

ίσχυσαν μέχρι τις 8:00 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), ενώ αριθμός πτήσεων προσγειώθηκε σε άλλα αεροδρόμια. Η Rosaviatsiya συμπλήρωσε ότι άλλα αεροδρόμια της Μόσχας λειτουργούν κανονικά.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS έκανε νωρίτερα λόγο, επικαλούμενο πηγές του στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, για δύο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αναχαιτίστηκαν στους αιθέρες της περιφέρειας της Μόσχας και άλλο ένα στη γειτονική περιφέρεια Καλούγκα.

«Αυτή τη στιγμή, οι επιθέσεις έχουν αποκρουσθεί από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας. Όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εντοπίσθηκαν καταρρίφθηκαν», δήλωσε ο Σομπιάνιν μέσω του καναλιού του στην εφαρμογή Telegram. Πρόσθεσε ότι δεν έχουν αναφερθεί νεκροί ή τραυματίες.

Keywords
Αναζητήσεις
o-dimarchos-tis-moschas-katigorei-tin-oukrania-gia-epitheseis-me-drones.htm
Τυχαία Θέματα