Ο νέος νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια… και οι αντιδράσεις

11:06 16/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

«Ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό και κάθε μόδα που μας έρχεται», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και έφερε πληθώρα αντιδράσεων. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι γνωστό ότι δεν έχει ανάγκη να τραβήξει τα βλέμματα, οπότε είναι σίγουρο ότι όσα είπε χθες, τα είπε μέσα από την καρδιά του, αλλά και τα πιστεύω της ιδεολογίας του, και φυσικά τα πιστεύω των ψηφοφόρων του.

Τι κι αν Τασούλας, Σκέρτσος, Ζαχαράκη και πλήθος άλλων εξύμνησαν το

νόμο για την ισότητα… ο πρώην πρωθυπουργός ήταν χείμαρρος για το νέο νόμο περί γάμου ομοφύλων.

«Επικαλούνται προσχηματικά τα παιδιά. Αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας. Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια. Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα. Δεν μπορείς κανείς να τα υποκαταστήσει. Πώς είναι δυνατόν η έννοια του γάμου να επεκτείνεται σε σχέσεις που δεν συνδέονται με την μητρότητα, ούτε παράγουν παιδιά; Μη νομίσετε ότι το νομοσχέδιο αφορά ελάχιστα άτομα. Πράγματι αφορά άμεσα ελάχιστους αλλά στην ουσία αγγίζει τους πάντες», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Προσπαθώ ωστόσο, να αποκωδικοποιήσω ακόμη την δήλωση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, που απηύθυνε προς το Σώμα ομιλία θερμής υποστήριξης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. «Ως γνήσιος συντηρητικός και παραδοσιακός πολιτευόμενος ψηφίζω αυτό το νομοσχέδιο όχι παρά το ότι είμαι συντηρητικός, αλλά ακριβώς επειδή είμαι συντηρητικός».

Ωστόσο, μπορώ να δώσω εύσημα στο παράδειγμα που έθεσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη κατά την ομιλία της στη Βουλή. «Δεν εφευρίσκουμε κάτι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορες μορφές οικογένειας. Δυο γονείς με παιδιά που φεύγουν από τις Βρυξέλλες ως οικογένεια και προσγειώνονται στην Ελλάδα ως 4 άτομα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους….Συζητάμε για την επιστροφή νέων ανθρώπων και ζευγαριών που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης και τα οποία θέλουν να γυρίσουν. Σε αυτούς τους ανθρώπους λέμε ότι η χώρα σέβεται τα δικαιώματα σας, και τα παιδιά σας. Δεν τα θεωρεί αόρατα».

Αξίζει να διαβάσετε την στήλη Κομισάριος του govnews.gr για περισσότερα παρασκηνιακά… 

Keywords
Τυχαία Θέματα