Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με οικογένειες ομήρων της Χαμάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια παραμονής του στα Ιεροσόλυμα, συναντήθηκε με δύο οικογένειες ομήρων της Χαμάς, οι οποίες και του ζήτησαν την ασφαλή επιστροφή των οικείων τους, έκκληση που έχουν απευθύνει σε πολλούς ηγέτες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε συγκλονισμένος από τις δύσκολες στιγμές που περνούν και για τις τελευταίες επικοινωνίες που είχαν με τους δικούς τους ανθρώπους, όταν ήδη είχαν οδηγηθεί στη Γάζα, οπότε και θεωρούν δεδομένο ότι είναι ζωντανοί.

Αυτό κάνουν το τελευταίο διάστημα όλοι οι συγγενείς των ομήρων και των αγνοουμένων

στο Ισραήλ, με συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν ειδικά στο Τελ Αβίβ σε καθημερινή βάση.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς, σε ανάρτησή του αναφέρθηκε στις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις οικογένειες των ομήρων της Χαμάς.

Επίσης, ο πρωθυπουργός είχε πριν από την αναχώρησή του από το Ισραήλ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτζογκ (Isaac Herzog), τον οποίο δεν μπόρεσε να συναντήσει σήμερα κατά την παραμονή του στην Ιερουσαλήμ, λόγω του προγράμματος του κ. Χέρτζογκ σε άλλο σημείο της χώρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνομιλία τους ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον ισραηλινό λαό.

Keywords
Αναζητήσεις
o-prothypourgos-synantithike-me-oikogeneies-omiron-tis-chamas.htm
Τυχαία Θέματα