Ο Τσίπρας, ο Πολάκης, η διαγραφή, το νέο κόμμα και ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ

06:45 28/2/2023 - Πηγή: Emea.gr

Πολλά ακούγονται και γράφονται τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με την «ηρωική έξοδο» του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μέχρι πρότινος «κολλητός» φίλος του Κρητικού πολιτικού, Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται πως δεν ανέχεται πλέον τα «παιχνίδια» και τις ακραίες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και αναμένεται, μέσω των αρμόδιων κομματικών οργάνων, να του δείξει την έξοδο.

Η όλη υπόθεση, όπως είναι

φυσικό, έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στη Κουμουνδούρου και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί επέλεξε αυτόν τον δρόμο, της σκληρής «κόντρας» ο Πολάκης;

Η στήλη μας μίλησε με καλούς γνώστες της όλης υπόθεσης και σας μεταφέρει το ρεπορτάζ.

Αυτό που ακούγεται έντονα στα Χανιά και στη Χώρα Σφακίων από την Κυριακή το μεσημέρι, είναι ότι ο Παύλος αντέδρασε με τόσο ακραίο τρόπο, διότι ο αποκλεισμός από τα ψηφοδέλτια του φίλου του Μιχάλη Χαιρετάκη, εκτός από ηθικό ζήτημα, θα του δημιουργούσε πολύ σοβαρό θέμα αναφορικά με την επανεκλογή του.

Στο Νομό Χανίων εκλέγονται τέσσερις βουλευτές και σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, όπως και το 2019, αναμένεται η ΝΔ να εκλέξει τρεις βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ έναν.

Μετά τον αποκλεισμό του Χαιρετάκη, που υπολογίζεται πάνω από 4.000 ψήφους, ο Πολάκης, που στις εκλογές του 2019 έλαβε 15.443, θα αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Και αυτό διότι, ο δεύτερος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης έλαβε 11.650,το 2019.

Επομένως, η έδρα στα Χανιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα «παιζόταν» μεταξύ Πολάκη και Σταθάκη.

Επίσης, όπως μαθαίνει η στήλη μας, μετά την πολύ ακραία αντίδραση του Πολάκη στην απόφαση της Κουμουνδούρου να μείνει εκτός ψηφοδελτίων ο Χαιρετάκης, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή ο κομματικός μηχανισμός να στηρίξει τον Σταθάκη, με ότι συνεπάγεται αυτό για τον Πολάκη.

Με λίγα λόγια, αυτό που ακούγεται έντονα στα Χανιά είναι ότι, ο Παύλος έβαλε «δυναμίτη» στις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έβλεπε να έρχεται μια ταπεινωτική γι’ αυτόν ήττα στις εκλογές της άνοιξης.

Μάλιστα, αυτό που λέγεται είναι ότι, ο Πολάκης βάζει «πλώρη» για τις δημοτικές εκλογές και τον γνώριμο γι’ αυτόν δήμο Σφακίων, καθώς ήταν δήμαρχος για πολλά χρόνια.

Όσον αφορά τώρα στο «άδειασμα» από την πλευρά του Αλέξη στον πρώην πολύ στενό του φίλο, η στήλη μας έμαθε από αξιόπιστη πηγή της Κουμουνδούρου το εξής: «Ο πρόεδρος δεν θέλει κανενός είδους «αντάρτικο»και αμφισβήτηση των αποφάσεων που λαμβάνονται από την Κουμουνδούρου».

Επίσης, αυτό που λέγεται στην Κουμουνδούρου είναι ότι, ο Πολάκης άρχιζε να γίνεται ανεξέλεγκτος και αυτό δεν το ήθελε ο Τσίπρας.

Ακόμη, η ενέργεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει στην έξοδο έναν πρώην πολύ στενό του συνεργάτη αποτελεί και ένα «ηχηρό» μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αμφισβήτηση των αποφάσεών του.

Υπενθυμίζεται, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά κορυφαία στελέχη, είτε από την εσωκομματική τάση «Ομπρέλα», είτε από άλλες συνιστώσες, είχαν σηκώσει «μπαϊράκι» και ασκούσαν κριτική στις αποφάσεις του Αλέξη.

Και το δυσοίωνο είναι, όπως μαθαίνει η στήλη μας, ότι η εσωκομματική ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένεται να «εκτονωθεί» τις επόμενες ημέρες με την απομάκρυνση του Πολάκη, καθώς ο Κρητικός πολιτικός γνωρίζει πολλά και αν «ζοριστεί» πολύ θα αρχίσει να μιλάει.

Τώρα, για το αν θα δημιουργήσει δικό του κόμμα, όλα είναι ανοικτά, καθώς ο Παύλος έχει πάρει προσωπικά την όλη υπόθεση και δεν θα αφήσει να τον θέσουν έτσι εύκολα εκτός πολιτικής σκηνής.

Μάλιστα, ήδη υπάρχουν γνωστά ονόματα της αριστεράς που τον καλούν να δημιουργήσει δικό του κόμμα.

Η ουσία είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει να διαχειριστεί ένα πολύ σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα, την ώρα που η ΝΔ πιέζει να διαγραφεί και ο Νίκος Παππάς, που καταδικάστηκε ομόφωνα και  αμετάκλητα από το Ειδικό Δικαστήριο, με την υψηλότερη ποινή, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ενός κακού μύρια έπονται…

Keywords
Τυχαία Θέματα