Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και η άτυπη «κόντρα» για τον αντισυστημικό χώρο

06:46 29/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης από τον πρωθυπουργό έθεσε σε πλήρη «συναγερμό» τα επιτελεία όλων των κομμάτων. Και αυτών που βρίσκονται εντός Βουλής και εκείνων που θα επιδιώξουν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνει χώρα μια άτυπη «κόντρα», μεταξύ δύο πρώην «συντρόφων», η οποία δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστή.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του ΜεΡΑ25, οι οποίοι, ειδικά

μετά τα Τέμπη, διαγκωνίζονται για το ποιος από τους δύο θα καρπωθεί τα οφέλη από την νέα αντισυστημική έξαρση.

Αυτό καταδεικνύεται και από τις κινήσεις των δύο ανδρών τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «αθόρυβα» επανέφερε εντός κομματικού μηχανισμού τον Παύλο Πολάκη, υιοθετώντας, μάλιστα, την ακραία ρητορική του κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα, όπως μαθαίνει από καλές πηγές η στήλη, δόθηκε εντολή  από την Κουμουνδούρου στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εκπροσωπούν το κόμμα σε τηλεοπτικές εκπομπές, να ανεβάσουν τους τόνους απέναντι στα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης.

Την ίδια ώρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ακολουθεί αντισυστημική πολιτική σε κάθε ευκαιρία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κριτική του για την φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία όπως είπε έχει «αγκυλωτές απολήξεις»

«”Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού, και τα μυαλά στα κάγκελα τ’ αόρατου εχθρού…” έλεγε ο Τζίμης Πανούσης, συμπληρώνοντας πως “όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες”. Κι έρχεται η ΕΠΟ, υπό τον γνωστό και μη εξαιρετέο θεωρητικό της ακροδεξιάς, κ. Μπαλτάκο, να βάλει σταυρό τεράστιο στη φανέλα, με αγκυλωτές απολήξεις. Από τη μια η κυβέρνηση φέρνει ακραία αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες τροπολογίες δήθεν για να αποκλείσει τη παρουσία των ναζί στη Βουλή, κι από την άλλη κάνει το παν για να τους κανονικοποιήσει στην κοινωνία…», αναφέρει ανακοίνωση του ΜεΡΑ25.

Να σημειωθεί, ότι σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ΜεΡΑ25 αυξάνει τα ποσοστά του, γεγονός που δεν βλέπει με καλό μάτι η Κουμουνδούρου.

Πολιτικοί κύκλοι επισημαίνουν, ότι οι Τσίπρας και Βαρουφάκης θα «παίξουν τα ρέστα τους» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου,  προκειμένου να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες αντισυστημικών που κινούνται στον χώρο της αριστεράς.

Αυτό το «παιχνίδι» όμως, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ομαλότητα και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και επιβάλλεται, ειδικά τα κόμματα που «κινούνται» εντός του λεγόμενους «δημοκρατικού τόξου», να είναι πολύ προσεκτικά.

«Άλλος για την βάρκα μας…».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα